redjazz Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Witam posiadam della inspiron 6000 na chipsecie Mobile Intel® 910GML Express Chipset i mikroukładzie Alviso-G i915GM mój procesor to intel celeron M 1,3GHz były plany żeby całego notebooka wymienić na nowy ale niestety możliwości finansowe nie pozwalają. chciałem więc wymienić procesor na szybszy ale nie mam pojęcia jaki moja płyta obsłuży. na jednej ze stron znalazłem że nie mam co myśleć o pentiumie bo go nie obsługuje: "Płyta główna oparta na chipsecie Mobile Intel 910GML Express to moim zdaniem rozwiązanie stanowiące kompromis pomiędzy ceną a możliwościami. Największą wadą układu jest wsparcie tylko dla Celeronów M – specyfikacja chipsetu nie zakłada obsługi Pentium M." co więc doradzacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 niby nie ma napisane że bedzie PM działać ale powinno być ok. miałem chipset 852GM gdzie też miał niby działać tylko CM. śmigał jednak zarówno PM 1,4 1MB jak i PM 1,7 2MB. pamiętaj że wszystko ma być na fsb 100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjazz Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) no to super bo jednak pentium będzie wydajniejszy :) a czy orientujecie się może jaki najmocniejszy procek uciągnie mój chipset? i jak jest z tym fsb? na stronie piesze że bus speed mojego celerona to 400MHz, to nie jest właśnie to fsb? jak byście mogli podać jakieś przykłady procków ze strony intela czy allegro to byłbym bardzo wdzięczny! ja znalazłem coś takiego. byłby ok? PM 1,7 Edytowane 21 Grudnia 2007 przez redjazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 najmocniejszy będzie taki jaki dostaniesz na allegro, trzeba szukać okazji. proc na fsb 400 (czyli 100) jak kto woli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...