Rosti Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) Witam ! A więc opowiem wam historię mojego nowego komputerka :lol2: : -Zamówiłem -Odebrałem -Przywiozłem do Domu -Podłączam -Komp Pokazuje że procek ma 89 oC i wykonuje auto wyłączenie -Wiozę go do serwisu -Okazało się że u nich już taki problem nie wystąpił ale pokazuje temp idle = 19 oC stress = 39 oC Co jest niemożliwe na e6850 + Standard Intel Box Fan. Ok nie zwracałem na to uwagi mijają 3 miesiące i postanowiłem złożyć WC ale nie wiem jaką (realną temperaturę mam w obecnej chwili i chcę ją porównać po WC ). Wyniki są różne na różnych programach: CoreTemp = 19 oC PC Probe II = 12 oC AI Suite = 17 oC Więc NIE WIEM CO JEST GRANE ?! Najprawdopodobniej strzelił czujnik temperatury (niewiem czy na płycie czy jest w procku ). Czy z takiego powodu mogę płytkę dać na wymianę na zasadzie gwarancji / naprawę .. czy lepiej dać sobie z tym spokuj bo mogę natrafić na jeszcze gorszy egzemplarz. Płyta jak i inne komponenty pracują bardzo stabilnie ! Więc Nie mam się do czego przyczepić. Proszę was o opinię w tej sprawie ! Pozdrawiam ! Screen: Edytowane 22 Grudnia 2007 przez Rosti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Błąd czujnika/programu. Sprawdź paluchem czy radiator jest ciepły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) Dotykałem "paluchem" gdzie się tylko dało i radiator jest zimny :wink: Jednak grafika to mały piecyk :twisted2: No ale wracając do tematu zresetowałem bios zgrałem jego najnowszą wersję (tak przy okazji ) i nadal są śmieszne temperatury. Zainstaluję XP i zobaczę jak to będzie wyglądać ( Obecnie Vista Ultimate ). Edytowane 22 Grudnia 2007 przez Rosti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Masz starego Coretempa. Ściągnij 9.5.4. Wtedy będzie ci wyświetlało poprawnie Tjunction i rdzenie będa miały te 15* więcej co juz jest bardziej realne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Z wersją 0.95.4 temperatura jest już bardziej realna :rolleyes: Screen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...