zyzio_b_rd Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam. Mam pewien problem. Moj sprzet wyglada nastepujaco: Intel E2160 Gigabyte 946-S3 Modecom 350W (nie feel) 7600GS Zalman Edition 1gb ram kingston ddr2 Problem zrodził sie w czasie update biosu. wszystko niby ok, operacja zakonczona sukcesem, ale po ponownym uruchomieniu juz nic nie wstało. oddałem wiec płytke do wgrania biosu na programatorze, a , ze sklep był tak bardzo uprzejmy dal mi do dyspozycji zapasowego mainboarda. złożyłem komputer, co sie okazało plytka ktora mi dali byla pod agp, wiec przy okaji dalem pozyc mojemu poczciwemu gf2. ale plytka kompletnie nie wstaje! nie ma zadnego 'pik' z glosniczka, klawiatura sie nie pali (tzn kontrolka num locka). Teraz pytanie- jaka diagnoza? mozliwe jest zeby procesor/ram poszły z dymem? nie wiem co robić, poradźcie;) z góry dziękuje, pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam. Mam pewien problem. Moj sprzet wyglada nastepujaco: Intel E2160 Gigabyte 946-S3 Modecom 350W (nie feel) 7600GS Zalman Edition 1gb ram kingston ddr2 Problem zrodził sie w czasie update biosu. wszystko niby ok, operacja zakonczona sukcesem, ale po ponownym uruchomieniu juz nic nie wstało. oddałem wiec płytke do wgrania biosu na programatorze, a , ze sklep był tak bardzo uprzejmy dal mi do dyspozycji zapasowego mainboarda. złożyłem komputer, co sie okazało plytka ktora mi dali byla pod agp, wiec przy okaji dalem pozyc mojemu poczciwemu gf2. ale plytka kompletnie nie wstaje! nie ma zadnego 'pik' z glosniczka, klawiatura sie nie pali (tzn kontrolka num locka). Teraz pytanie- jaka diagnoza? mozliwe jest zeby procesor/ram poszły z dymem? nie wiem co robić, poradźcie;) z góry dziękuje, pozdrawiam! A zapasowy mainbord oczywiście w 100% wspiera C2D/DulaCore :?: Może Clear CMOS (lub wyjęcie baterii) pomoże - napewno nie zaszkodzi ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyzio_b_rd Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Hmm, czyli nie kazde mobo na 775 wspiera dualcore/c2d? płytka zapasowa jest taka: Tutaj klik! Z obsługi procesorów wyczytałem: Intel Pentium Dual-Core E2140(1.6GHz,1MB) 800 N/A oznaczenia: Fx = Since BIOS Version, OK = Test OK! N/A = Nie wspiera, "-" = W trakcie testu wiec nie wspiera, hmm, ale tak zapoiegawczo, jest mozliwosc uszkodzenia innych podzespolow niz mobo? pozdrawiam;) Edytowane 23 Grudnia 2007 przez zyzio_b_rd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Hmm, czyli nie kazde mobo na 775 wspiera dualcore/c2d? płytka zapasowa jest taka: Tutaj klik! Z obsługi procesorów wyczytałem: Intel Pentium Dual-Core E2140(1.6GHz,1MB) 800 N/A oznaczenia: Fx = Since BIOS Version, OK = Test OK! N/A = Nie wspiera, "-" = W trakcie testu wiec nie wspiera, hmm, ale tak zapoiegawczo, jest mozliwosc uszkodzenia innych podzespolow niz mobo? pozdrawiam;) IMHO nic sie nie powinno uszkodzić bo nawet sie nie właczy przeca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 W tym zasilaczu są dwa kabelki z 4 pinami. Jeden ma czarny kabelek... Mogło tak być, że podłączyłeś zły.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...