zwisu Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 witam. mam ten bloczek na asusie commando. temperatura chipsetu to 35-40 stopni. zastanawiam się czego to moze byc przyczyna. Moje WC to Reserator 1>chłodnica 4x 120mm Black Water>Blok Zalmana>Swiftech MCW30. Co najciekawsze proc E6600 @3.4 ma temperature 15-30stopni. Czy to normalne ze chipset sie tak grzeje? czy być może wina pasty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 a czy kompa trzymasz na dworze ze masz 15 *? Sam sobie dopowiedziałeś albo chipset się mocno grzeje lub czujnik lipny tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwisu Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 a czy kompa trzymasz na dworze ze masz 15 *? Sam sobie dopowiedziałeś albo chipset się mocno grzeje lub czujnik lipny tyle. wskazuje mi w biosie 39 i w speed fanie. a co do temperatury proca to jak włącze i resorator jest jeszcze zimny to te 15-16* mam przez jakąs godzinke dwie. póżniej robi się bez stresu stale po 20*. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskimos Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Odpal coretemp i zobacz ile masz na każdym rdzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwisu Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Odpal coretemp i zobacz ile masz na każdym rdzeniu. po 30*. co mam zrobic z tym Swiftech ? to normalne temeratury ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Temp. w normie. Możesz troszkę dokręcić blok bo może być zły docisk. Jeśli temp. będą wyższe (~50*C) zacznij się martwić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...