Sly Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Po przejsciu z karty Ati na Nvidia co najbardziej mnie boli. to brak tytulowego programu. Istnieje jakis ospowiednik dla kart z serii geforce (8600gt)? Najwazniejsze funkcje to: - zablokowanie (lock resolution) odswiezania dla danej rozdzielczosci. - tworzenie profili ustawien (o/c, kolory, rozne opcje) dla roznych programow (gier). - zaawansowane opcje o/c (najlepiej z wbudowanym testerem artefaktow). - male objetosc programu i latwy dostep do niego (tray). - zeby mial setki innych opcji z ktorych jak w ATT nigdy nie korzystalem ;) wesolych swiat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Ati Tool ma wbudowany skaner artefaktow, umozliwia tworzenie profili etc. klik Wesolych! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Ten AtiTool, to dokladnie jeden z elementow programu Atitraytools. Niestety, to za malo. Szukam takiego malego kombajnu allinone jak ten wczesniej wymieniony i dzialajacego w trayu. W sumie funkcje o/c sa na dalszym planie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Nie, ati tool nie jest elementem att, jest oddzielnym programem do krecenia grafy, dziala zarowno z nvidia jak i ati. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 novy154, wiele lat korzystalem z att, wiec wiem co w nim jest. Pozatym, ze cos istnieje jako autonomiczny program nie znaczy, ze nie moze byc elementem jakiegos zestawu narzedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 novy154, wiele lat korzystalem z att, wiec wiem co w nim jest. Pozatym, ze cos istnieje jako autonomiczny program nie znaczy, ze nie moze byc elementem jakiegos zestawu narzedzi. Powiadasz? :-) http://www.guru3d.com/article/atitraytools/189/ http://www.techpowerup.com/atitool/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 wkamil, mozesz wytlumaczyc co chcesz udowodnic tymi linkami? Byc moze troche wolno teraz mysle, ale nie rozumiem o co Ci chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 wkamil, mozesz wytlumaczyc co chcesz udowodnic tymi linkami? Byc moze troche wolno teraz mysle, ale nie rozumiem o co Ci chodzi.To, ze jak napisal Ci novy, AT i ATT to zupelnie odrebne programy i poza tym, ze sluza do tweakowania kart ATI (AMD obecenie), to niewiele maja wspolnego ;-) (zanim cos odpiszesz poogladaj sobie te linki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 wkamil, a Ty przeczytaj jeszcze raz to co napisalem. Nie chce mi sie cytowac kolejny raz swoich postow. ATT jak nazwa wskazuje to zestaw roznych narzedzi, w ktorym w sekcji "overclocking" jest AT. Nie pamietam, czy tak samo sie nazywa, ale jest w kazdym razie od strony graficznej i uzytkowej taki sam lub niemal taki sam - pewnie kwestia zaimplementowanej wersji. Eot z mojej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Nie masz racji i nie wprowadzaj innych uzytkownikow w blad :-) EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Przestancie sie drapac dziewczyny. Oboje macie racje, Sly poniewaz funkcje AT sa rowniez zawarte w ATT i mozna powiedziec ze ten program jest "czescia" innego, a wkamil poniewaz wystepuje on w dwoch samodzielnych/odrebnch wersjach. @wkamil To, ze jak napisal Ci novy, AT i ATT to zupelnie odrebne programy i poza tym, ze sluza do tweakowania kart ATI (AMD obecenie), to niewiele maja wspolnego No niestety nie masz racji i to Ty nie wprowadzaj w blad. AT i ATT to bardzo podobne programy, z tym ze ATT jest bardziej zlozony. Dla przykladu wspolne opcje: - tworzenie profili - zaawansowane opcje OC (timinigi, voltage, fan control) - tester artefaktow - proste opreacje na biosie karty - monitorig temperatur - wykrywanie srodowiska 3d - auto OC, znajdowanie max mhz dla GPU i MEM - kontrola kolorow @Sly Sprobuj RivaTuner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Przestancie sie drapac dziewczyny. Oboje macie racje, Sly poniewaz funkcje AT sa rowniez zawarte w ATT i mozna powiedziec ze ten program jest "czescia" innego, a wkamil poniewaz wystepuje on w dwoch samodzielnych/odrebnch wersjach. @wkamil No niestety nie masz racji i to Ty nie wprowadzaj w blad. AT i ATT to bardzo podobne programy, z tym ze ATT jest bardziej zlozony. Dla przykladu wspolne opcje: - tworzenie profili - zaawansowane opcje OC (timinigi, voltage, fan control) - tester artefaktow - proste opreacje na biosie karty - monitorig temperatur - wykrywanie srodowiska 3d - auto OC, znajdowanie max mhz dla GPU i MEM - kontrola kolorow @Sly Sprobuj RivaTuner. Ok. Marysiu. Nie mamy obje racji, tylko ja mam racje. AT to co innego i ATT to co innego. AT NIGDY nie stanowil elementu ATT. Coz to znaczy, ze maja wspolne opcje. Riva Tuner tez ma takie same funkcje co AT i ATT, a procz tego rowniez pare innych jeszcze. Linux i Win XP tez maja podobne funkcje etc, mozna dlugo wymieniac. (Zanim odpowiesz postaraj sie zrozumiec, o czym napisal novy i co napisalem pozniej ja. Sly napisal, ze uzywal ATT i wie co w nim jest, no wybacz... Ty tez widzisz AT w ATT???????) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) Widze ze dyskusja schodzi na boczny tor i robi sie ladny offtop. @wkamil Dajesz dobre rady, ale sam sie do nich nie stosujesz. Zanim odpowiesz postaraj sie zrozumiec... A to mnie powalilo: Nie mamy obje racji, tylko ja mam racje.Jak dziecko, tak, masz racje, ale tylko w polowie, moze byc? :mur: to niewiele maja wspolnego To Twoje slowa i bedziesz sie dalej upieral ze masz racje, skoro przedstawilem Ci jak krowie na rowie ze duzo je laczy. Piszesz ze LIN i WIN maja podobne funkcje, a ja pisalem o wspolnych opcjach. Czujesz roznice? Jak chcesz zeby Cie rozumiec, pisz tak by dalo rade to zrobic, a nie walisz ogolnikami. Masz dar mowienia rzeczy oczywistych, gratuluje. B-) Nie napisalem ze AT jest elementem ATT, ale funkcje jakie ma AT sa zawarte w ATT, ale juz nie na odwrot. Niestety AT jest ubozszy od ATT, a Sly szuka kombajnu, a nie programiku. Zreszta uzylem cudzyslowia przy pisaniu en program jest "czescia" innego,. Rozumiesz co w tym zdaniu znaczy cudzyslow? @Sly I jak testy RivaTuner? Edytowane 28 Grudnia 2007 przez kardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) wkamil, niezbyt chce mi sie gadac z Toba na ten temat, ale powiedz jakie ma znaczenie dla uzytkownika jak sie ktory program nazywa, skoro oba (podprogram do "overclockingu" w ATT i AT) wygladaja i dzialaja tak samo? Nie zdziwilbym sie gdyby kod zrodlowy tez mialy ten sam. Musi Ci sie strasznie nudzic, ze sie o takie [ciach!]ły wyklucasz. Naprawde eot z mojej strony, bo dyskusja robi sie idiotyczna. kardas, powoli go rogzryzam. Wydaje sie miec wiecej mozliwosci niz mi sie z poczatku wydawalo. Jest tam gdzies opcja ustawienia jasnosci, kontrastu, nasycenia kolorow itp tylko dla grafiki 3D? Edytowane 28 Grudnia 2007 przez Sly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 :-) Uwielbiam takie odwracanie kota ogonem, no ale coz, zawsze mozecie sobie wierzyc, ze AT to jest czesc ATT - Polska to wolny kraj :-) Kardas, zanim znow zaczniesz walic glowa w mur... przeczytales to o co Cie prosilem? Nie interesuje mnie jakie funkcje, wlasciwosci, czy jakie tam jeszcze cechy te programy maja. A juz dywagacje na temat czy maja wspolny kod to po prostu tylko na <rotfl> sie nadaja (od wrozki zapewne to info, albo moze nie, zadzwonil w wolnej chwili do do Rosji do Raya Adamsa i ten mu wyklarowal, ze sciagnal czesc kodu od tworcow AT, bosko po prostu). Sly nie pisal, ze to podobne programy, tylko, ze AT stanowil czesc sekcji "overclockingu" ATT. Palnal chlopak oczywiste glupstwo (i to jeszcze powolujac sie na dluuuugie uzytkowanie ATT), choc byly to zawsze dwa niezalezne, odrebne programy. Tylko tego dotyczylo moje sprostowanie i jak sadze novego. Acha, i wez no nie cytuj tutaj siebie, bo rzecz dotyczyla pomylki sly'a :-) Przeczytaj co napisal sly o ATT i AT: ATT jak nazwa wskazuje to zestaw roznych narzedzi, w ktorym w sekcji "overclocking" jest AT. Rozbawilo mnie zwyczajnie, ze ktos, kto powoluje sie, na uzytkowanie ATT, moze twierdzic, ze widzial w nim AT... stad byl moj zartobliwy wtret :-) Ale skoro jestescie tacy obcykani, to moze swoje supozycje przelejecie na forum guru3d w sekcji ATT, albo jesli gawarisz pa russki to od razu na http://forum.radeon.ru/, sie chlopaki dowiedza nowych rzeczy i odrobinke posmieja :-) Mozesz nie odpisywac :-) Nie zamierzam juz tutaj zagladac i tak tak, masz racje, wykladac koledze oczytwistych rzeczy :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Rozbawilo mnie zwyczajnie, ze ktos, kto powoluje sie, na uzytkowanie ATT, moze twierdzic, ze widzial w nim AT... stad byl moj zartobliwy wtret Ale skoro jestescie tacy obcykani, to moze swoje supozycje przelejecie na forum guru3d w sekcji ATT, albo jesli gawarisz pa russki to od razu na http://forum.radeon.ru/, sie chlopaki dowiedza nowych rzeczy i odrobinke posmieja Ironie na poziomie gimnazjalisty. Rozbawilo Cie, ze ktos nie odroznil dwoch tak samo dzialajacych i wygladajacych programow.. no to wspolczuje poczucia humoru, naprawde. Pomimo, ze juz we wczesniejszyhc postach napisalem ze sa "podobne", to Ty dalej swoje.Autentycznie nie chce mi sie z Toba rozmawiac, bo to przypomina ciagle, przyslowiowe tlumaczenie, "ze nie jest sie wielbladem". Masz cos z kobiety tak na marginesie ;) Parafrazujac pewien text z pewnego filmu - koncze, bo mam wazniejsze rzeczy do roboty, na przyklad pogmerac sobie w jajach ;) pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ciekawe jest to jak niektórzy użytkownicy nie potrafią przyznać się do napisania kompletnej bzdury :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...