Skocz do zawartości
reed

Mysz A4Tech Navigator OPTO 415 - help :/

Rekomendowane odpowiedzi

Mysza j.w. , mam z nia "maly" problemik :?

Mianowicie , mysz jest na USB , i nie chce na nim dzialac

Dodawana jest jednak przelotka na PS/2 i na tej przelotce dziala miodzio 8O

O co chodzi jakby ?

Gniazda USB sa sprawne na 100% , w biosie support for USB muse & keybord na enabled :?

Ma ktos jakis pomysl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upgradeowalem wczoraj bios, z niezlymi klockami przy okazji (nie ma to jak oficjalny bios od Epoxa :x ) w koncu stanelo na 2314 , ale ..............

zapomnialem sprawdzic myszy, zaraz (za jakis czas :wink: ) to zrobie.

BTW poprzedni tez mial supportowac klawe i mouse na USB :?

Update :

..................dalej nie dziala, winda ja widzi ale nie dziala :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącz mysz do innego portu USB, moze jakieś inne sterowniki do myszy......moze jakieś urządzenie powoduje konflikt ( mało prawdopodobne).....

Hej Reed..a ty przypadkiem nie masz Win 98 SE? Bo jeżeli tak, to zainstaluj wszystkie łatki jakie tylko są- coś czytałem, że są problemy z obsługą myszy pod USB. Ciekawe, czy problem by rozwiązał Win XP-2000- w moim przypadku motyw był z k. dźwiękową w Win 98 SE, a w XP kiedyś z Geforce 2MX 400 - i na ciebie przyszedł czas :wink:

MOżesz też zainstalować jakiegoś packa do plyty dla chipsetu- to może pomóc- przejżyj sobie też, czy w menadżerze urzadzeń nie pokazuje jakichś konfliktów ( przerwania itp.)........

PS- wyłąc z support USB pod DOS w biosie

Na razie tyle- może jeszcze coś wymyslę......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącz mysz do innego portu USB, moze jakieś inne sterowniki do myszy......moze jakieś urządzenie powoduje konflikt ( mało prawdopodobne).....

Hej Reed..a ty przypadkiem nie masz Win 98 SE? Bo jeżeli tak, to zainstaluj wszystkie łatki jakie tylko są- coś czytałem, że są problemy z obsługą myszy pod USB. Ciekawe,  czy problem by rozwiązał Win XP-2000- w moim przypadku motyw był z k. dźwiękową w Win 98 SE, a w XP kiedyś z Geforce 2MX 400 - i na ciebie przyszedł czas  :wink:  

MOżesz też zainstalować jakiegoś packa do plyty dla chipsetu- to może pomóc- przejżyj sobie też, czy w menadżerze urzadzeń nie pokazuje jakichś konfliktów ( przerwania itp.)........

PS- wyłąc z support USB pod DOS w biosie

Na razie tyle- może jeszcze coś wymyslę......

1 - tak, mam 98SE :? (ale za to oryginal :P )

2 - zmiana portow USB nic nie daje

3 - łatki poinstalowane

4 - 4in1 najnowszy zainstalowany

5 - w menadzeze zero confliktow

Dzieki za podpowiedzi, przynajmniej probowales mi pomoc :)

Wyglada na to ze trzeba zmienic/dolozyc drugi OS :?

... a ja tak nie lubie zmian :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...