reed Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Mysza j.w. , mam z nia "maly" problemik :? Mianowicie , mysz jest na USB , i nie chce na nim dzialac Dodawana jest jednak przelotka na PS/2 i na tej przelotce dziala miodzio 8O O co chodzi jakby ? Gniazda USB sa sprawne na 100% , w biosie support for USB muse & keybord na enabled :? Ma ktos jakis pomysl ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Very thx, za pomoc :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Jedyne co na teraz przychodzi mi do głowy, to to, że będzie trzeba zaopatrzeć się w nowszy bios do płyty głównej- czasem źle płyta obsługuje takie myszki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Upgradeowalem wczoraj bios, z niezlymi klockami przy okazji (nie ma to jak oficjalny bios od Epoxa :x ) w koncu stanelo na 2314 , ale .............. zapomnialem sprawdzic myszy, zaraz (za jakis czas :wink: ) to zrobie. BTW poprzedni tez mial supportowac klawe i mouse na USB :? Update : ..................dalej nie dziala, winda ja widzi ale nie dziala :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Podłącz mysz do innego portu USB, moze jakieś inne sterowniki do myszy......moze jakieś urządzenie powoduje konflikt ( mało prawdopodobne)..... Hej Reed..a ty przypadkiem nie masz Win 98 SE? Bo jeżeli tak, to zainstaluj wszystkie łatki jakie tylko są- coś czytałem, że są problemy z obsługą myszy pod USB. Ciekawe, czy problem by rozwiązał Win XP-2000- w moim przypadku motyw był z k. dźwiękową w Win 98 SE, a w XP kiedyś z Geforce 2MX 400 - i na ciebie przyszedł czas :wink: MOżesz też zainstalować jakiegoś packa do plyty dla chipsetu- to może pomóc- przejżyj sobie też, czy w menadżerze urzadzeń nie pokazuje jakichś konfliktów ( przerwania itp.)........ PS- wyłąc z support USB pod DOS w biosie Na razie tyle- może jeszcze coś wymyslę...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Podłącz mysz do innego portu USB, moze jakieś inne sterowniki do myszy......moze jakieś urządzenie powoduje konflikt ( mało prawdopodobne)..... Hej Reed..a ty przypadkiem nie masz Win 98 SE? Bo jeżeli tak, to zainstaluj wszystkie łatki jakie tylko są- coś czytałem, że są problemy z obsługą myszy pod USB. Ciekawe, czy problem by rozwiązał Win XP-2000- w moim przypadku motyw był z k. dźwiękową w Win 98 SE, a w XP kiedyś z Geforce 2MX 400 - i na ciebie przyszedł czas :wink: MOżesz też zainstalować jakiegoś packa do plyty dla chipsetu- to może pomóc- przejżyj sobie też, czy w menadżerze urzadzeń nie pokazuje jakichś konfliktów ( przerwania itp.)........ PS- wyłąc z support USB pod DOS w biosie Na razie tyle- może jeszcze coś wymyslę...... 1 - tak, mam 98SE :? (ale za to oryginal :P ) 2 - zmiana portow USB nic nie daje 3 - łatki poinstalowane 4 - 4in1 najnowszy zainstalowany 5 - w menadzeze zero confliktow Dzieki za podpowiedzi, przynajmniej probowales mi pomoc :) Wyglada na to ze trzeba zmienic/dolozyc drugi OS :? ... a ja tak nie lubie zmian :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...