Skocz do zawartości
mlun

Czy Będzie Potrzebna Wymiana?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy mi się za to dostanie ale zobaczymy:P

Tak sobie ostatnio przejrzałem ceny podzespołów do kompa no i pomyślałem że pora wymienić swojego wysłużonego Athlona ze słynnej serii JIUCB(chyba to ta była:P) na coś nowego.Zastanawiam się nad Core2 duo,jakieś 2gb ramu i może coś ze stajni nvidi np. seria 7600 lub odpwiednik ATI(w każdym razie w tym wątku to mało istotne) dysk albo zostanie stary(spinpoint 120gb) albo nowy jakiś 250gb.Do tego nagrywareczka. I teraz zadaję sobie cały czas pytanie co z zasilaczem.Na chwilę obecną mam Szefa 360 z aktywnym PFC(nie est to rewelacyjny z samego początku produkcji tylko ten późniejszy co prawda ale niewiele gorszy). Mi się wydaje że powinien podłać temu configowi,wkońcu starsza technologia była bardziej pradożerna niż ta nowa a procek wcale mało V nie dostaje a radek który powiedział papa też na nominalnych ustawieniach działał tyle co go z pudełka prawie wyjąłem. Jak sądzicie zostawić go czy szukać czegoś nowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy jakiś model z 400W będzie równie dobry?(trzeba brać z myślą na przyszłość:P). Tak wogóle do czego to doszło jak kupowełm sówj zasilacz modecom był jeszcze prawie nieznany a jeśli juz to napewno niezbyt polecnay a teraz prosze prosze:P No ale skoro tak mówicie to nie ma co się sprzeczać:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftec HPC jest robiony w starej technologii, nie jest ani super sprawny ani nie posiada mocnej linii +12V. Nadaje się do tanich kompów z wynalazkami pokroju Asrocka lub ECS służącymi za mobo, które zasilają CPU z +5v. Wtedy dwunastkę dociąża GPU i jest ok. Jeśli cała para idzie w +12v to jest nieciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi