mlun Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Nie wiem czy mi się za to dostanie ale zobaczymy:P Tak sobie ostatnio przejrzałem ceny podzespołów do kompa no i pomyślałem że pora wymienić swojego wysłużonego Athlona ze słynnej serii JIUCB(chyba to ta była:P) na coś nowego.Zastanawiam się nad Core2 duo,jakieś 2gb ramu i może coś ze stajni nvidi np. seria 7600 lub odpwiednik ATI(w każdym razie w tym wątku to mało istotne) dysk albo zostanie stary(spinpoint 120gb) albo nowy jakiś 250gb.Do tego nagrywareczka. I teraz zadaję sobie cały czas pytanie co z zasilaczem.Na chwilę obecną mam Szefa 360 z aktywnym PFC(nie est to rewelacyjny z samego początku produkcji tylko ten późniejszy co prawda ale niewiele gorszy). Mi się wydaje że powinien podłać temu configowi,wkońcu starsza technologia była bardziej pradożerna niż ta nowa a procek wcale mało V nie dostaje a radek który powiedział papa też na nominalnych ustawieniach działał tyle co go z pudełka prawie wyjąłem. Jak sądzicie zostawić go czy szukać czegoś nowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Na upartego to pociągnie o ile dociążysz linię+5v. W tej chwili za sto parę zł możesz już kupić lepszy zasilacz 350W który ci jeszcze pozwoli na OC. więc przy przebudowie kompa ja bym się zastanowił nad taką opcją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Chociażby ModeCom MC350atx;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 A no właśnie:P I o takie odpowiedzi mi chodzi. A opłaca się np dopłacać do Tagana czy taki za 100zł w niczym mu nie ustępuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Modecom bez problemu pociągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 A czy jakiś model z 400W będzie równie dobry?(trzeba brać z myślą na przyszłość:P). Tak wogóle do czego to doszło jak kupowełm sówj zasilacz modecom był jeszcze prawie nieznany a jeśli juz to napewno niezbyt polecnay a teraz prosze prosze:P No ale skoro tak mówicie to nie ma co się sprzeczać:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 W przedziale mocy 400W Tagan obecnie nie ma nic ciekawego w ofercie. Już lepiej jakiegoś armacroxa/modecoma/chiefteca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 A wytłumaczysz mi czym się w tym przedziel mocowym różni obecny chieftec od tego co mam? Bo z tego co pamiętam to oni zaczeli rzez jakiś czas straszny syf robić i to nie było to co na samym początku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 A moze lepiej Huntkey HK-350AP? Do dostania ponizej 150zl na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Cały czas ta firma trzyma jako taki poziom? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Chieftec HPC jest robiony w starej technologii, nie jest ani super sprawny ani nie posiada mocnej linii +12V. Nadaje się do tanich kompów z wynalazkami pokroju Asrocka lub ECS służącymi za mobo, które zasilają CPU z +5v. Wtedy dwunastkę dociąża GPU i jest ok. Jeśli cała para idzie w +12v to jest nieciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Aha no tak pamiętam że 12v miały słabe. Dzięki w takim razie wiem za czym się mam rozglądać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...