Skocz do zawartości
beret20022

Asus A7sv Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem niedano w/w laptopa. Byl on z pre-instalowana VISTA, ale ze nie jestem entuzjasta tego systemu wrzuiclem sobie tam XP. i tu zaczely sie schody - brak sterownikow. Poszperalem po forach i okazalo sie, że mogą smigac sterowniki z F3Sv. Sciagnalem, zainstaqlowałem - działa. Z jednym małym wyjatkiem - dzwiek nie hula.

No to znowu odpalilem niezadowne google i wyczytalem, ze najpierw trzeba zainstalowac UAA,poprawke kb jakas tam i dopiero sterowniki. No ale wlasnie nic z tego. Robilem to na wszystkie sposoby jakie znalazlem, usuwalem dzwiek z menedzera sprzetu, istnalowalem nakladke, sterowniki, we wszystkich mozliwych kombinacjach. Sciagnalem nawet ze strony ASUSA inne sterowniki dzwieku, tez realteka, ale dalej nie dziala. Sprawdzilem everestem model karty dzwiekowej w laptopie - to Realtek ALC882 - sciagnalem sterowniki z innych stron, ale ciagle to samo, dzwiek nie hula:( Sprawdzlaem na linuxie, bo tez sobie zainstalowalem i wszystko hula bez najmenijsego problemu, wiec to nie wina samej karty w sobie.

Jakies pomysly, co moge jeszcze zrobic? Prosze o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc ja chciałem zapytac beret20022 jak to cie sie udało zainstalowac Xp na a7sv mam viste zainstalowaną na a7sv i niewiem co sie dzieje chciałem zainstalowac modem na sterach podobno do visty to sie zawiesił i od tamtej pody nawet po odistalowaniu modemu wiesza sie czasami nawet jak podepne zasilacz w zcasie pracy laptopa napisz jesli mozesz czy u ciebie działa juz wszystko ok pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi