beret20022 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zakupiłem niedano w/w laptopa. Byl on z pre-instalowana VISTA, ale ze nie jestem entuzjasta tego systemu wrzuiclem sobie tam XP. i tu zaczely sie schody - brak sterownikow. Poszperalem po forach i okazalo sie, że mogą smigac sterowniki z F3Sv. Sciagnalem, zainstaqlowałem - działa. Z jednym małym wyjatkiem - dzwiek nie hula. No to znowu odpalilem niezadowne google i wyczytalem, ze najpierw trzeba zainstalowac UAA,poprawke kb jakas tam i dopiero sterowniki. No ale wlasnie nic z tego. Robilem to na wszystkie sposoby jakie znalazlem, usuwalem dzwiek z menedzera sprzetu, istnalowalem nakladke, sterowniki, we wszystkich mozliwych kombinacjach. Sciagnalem nawet ze strony ASUSA inne sterowniki dzwieku, tez realteka, ale dalej nie dziala. Sprawdzilem everestem model karty dzwiekowej w laptopie - to Realtek ALC882 - sciagnalem sterowniki z innych stron, ale ciagle to samo, dzwiek nie hula:( Sprawdzlaem na linuxie, bo tez sobie zainstalowalem i wszystko hula bez najmenijsego problemu, wiec to nie wina samej karty w sobie. Jakies pomysly, co moge jeszcze zrobic? Prosze o pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurekc Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 czesc ja chciałem zapytac beret20022 jak to cie sie udało zainstalowac Xp na a7sv mam viste zainstalowaną na a7sv i niewiem co sie dzieje chciałem zainstalowac modem na sterach podobno do visty to sie zawiesił i od tamtej pody nawet po odistalowaniu modemu wiesza sie czasami nawet jak podepne zasilacz w zcasie pracy laptopa napisz jesli mozesz czy u ciebie działa juz wszystko ok pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...