orme Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zamierzam kupić laptopa... znalazłem w swoim przedziale cenowym takiego... :unsure: http://www.allegro.pl/item285387213_szok_m...1270_bonus.html co o nim myślicie? Nie będzie używany do żadnych gier... co najwyżej z "bardziej" wymagających programów będzie odpalany AutoCad i nne podobne programy. Interesuje mnie też czy są problemy z postawieniem na nim XP'ka (jest bez systemu). No i co sądziecie o samiej firmie? Jakie są wasze opinie na jej temat? prosze o szybką odpowiedz :) pzdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Zamierzam kupić laptopa... znalazłem w swoim przedziale cenowym takiego... :unsure: http://www.allegro.pl/item285387213_szok_m...1270_bonus.html co o nim myślicie? Nie będzie używany do żadnych gier... co najwyżej z "bardziej" wymagających programów będzie odpalany AutoCad i nne podobne programy. Interesuje mnie też czy są problemy z postawieniem na nim XP'ka (jest bez systemu). No i co sądziecie o samiej firmie? Jakie są wasze opinie na jej temat? prosze o szybką odpowiedz :) pzdr... Ogólnie notki od MSI są całkiem niezłe i na pewno lepsze od jakiegoś acera. Należy dodać że przy takiej cenie jest to całkiem interesująca propozycja. Jeżeli nie zależy ci na długim czasie pracy na baterii (pewnie ok 3h lub mniej) to możesz go brać. Co do instalacji systemu to nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nie instalowałem. Jak na stronie producenta są stery pod XP to wszystko powinno chodzić bez problemu. Pozdrawiam. EDIT: Ten notek ma klawiaturę numeryczną? Edytowane 27 Grudnia 2007 przez AK-105 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orme Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ogólnie notki od MSI są całkiem niezłe i na pewno lepsze od jakiegoś acera. Należy dodać że przy takiej cenie jest to całkiem interesująca propozycja. Jeżeli nie zależy ci na długim czasie pracy na baterii (pewnie ok 3h lub mniej) to możesz go brać. Co do instalacji systemu to nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nie instalowałem. Jak na stronie producenta są stery pod XP to wszystko powinno chodzić bez problemu. Pozdrawiam. EDIT: Ten notek ma klawiaturę numeryczną? no właśnie... ma klawiature numeryczną.... nie wiem jak z wygodą, czy nie przeszkadza za bardzo w pracy... jakieś opinie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 no właśnie... ma klawiature numeryczną.... nie wiem jak z wygodą, czy nie przeszkadza za bardzo w pracy... jakieś opinie? :D Ciężko powiedzieć. Z jednej strony jeżeli używa się dużo klawiatury numerycznej to jak najbardziej wygodne rozwiązanie. Z drugiej jednak strony żeby zmieścić dodatkowy blok klawiszy trzeba było upchnąć trochę tą klawiaturę i może to negatywnie wpływać na wygodę użytkowania. Najlepiej byłoby pobawić się gdzieś tym notkiem. Bardzo możliwe że mimo dodatkowego bloku klawiszy pisze się całkiem nieźle. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 bardzo dobrze wyposażony notebook, ładny i dobry cenowo niestety nikt nigdzie nie wypowiada się na temat jego żywotności - zbyt nowy produkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orme Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 A może ktoś już się bawił laptokiem 15.4'' z pełnowymiarową klawiaturą numeryczną? Bo nie wiem jak to się będzie sprawdzać w praniu... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 A może ktoś już się bawił laptokiem 15.4'' z pełnowymiarową klawiaturą numeryczną? Bo nie wiem jak to się będzie sprawdzać w praniu... :/ Raczej nikt. MSI jest chyba pierwszym producentem takiego sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) Nie! Nie jest pierwszym Packard Bell również to stosuje ale ja bym się tutaj naprawdę nie zastanawiał nad klawiaturą tylko nad zawiasami - czy MSI umie je dobrze zrobić i wzmocniło na całej dlugości matrycy tak jak w HP czy tak jak Acer - krótkie w podstawie matrycy i później wyłamują plastik, który nie wytrzymuje naprężeń przyznam, że wyglądają trochę mizernie Edytowane 28 Grudnia 2007 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...