Skocz do zawartości
Elzix

Vbi Asus S96s Pamięć Karty Graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś wie ile ten laptop ma pamięci w karcie graficznej ? Tak się składa że jestem szczęśliwym posiadaczem i w systemie wykrywa mi kartę Geforce 8600gs z 512mb pamięci. Tymczasem gdy go kupowałem w ofercie było napisane o karcie z 256mb własnej pamięci tak samo ejst napisane we wszystkich ofertach sklepów które przeglądałem. Mam nawet naklejkę mówiącą o tym że pamięci jest 256 ;] Mimo wszystko w systemie pokazuje mi że karta ma 512 własnej pamięci i że jednocześnie mam 2 giga ramu czyli wygląda na to że z ramu nic nie zabiera. Poza tym ani w biosie ani w systemie mimo usilnych starań nie udało mi się znaleźć opcji pozwalającej na przydzielanie pamięci z ramu. Czy ktoś mi może odpowiedzieć ile ta karta ma własnej pamięci i, jeśli ma 256 to jak regulować ilość pamięci przydzielanej z ramu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

256MB własnej + 256 turbo cache czyli renderowanie bezpośrednio do ramu w razie potrzeby.

Nic nie możesz ustawić na stałe. Skończy się miejsce w pamięci dedykowanej, to zacznie się używanie ramu systemowego. Gdy nie będzie taka operacja potrzebna ram nie będzie zabierany stad to, że widzisz cały czas 2GB czyli tyle ile masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi