Skocz do zawartości
TheDed

Creative Megaworks 550 Na Gigaworks Progamer G500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem glosnikow Creative Megaworks 550 o mocy 500W, mam okazje zamienic je na nowe glosniki GigaWorks ProGamer G500 310W. Moje obecne glosniki spelniaja calkowicie moje oczekiwania. Mam w tej chwili audigy i uzywam zestawu glownie do sluchania muzyki i filmow. Moc jest wystarczajaca. Jednak megaworksy to juz konstrukcja dosyc leciwa, mialem nieco problemow z uszkodzonym pilotem (kupilem je uzywane). Zastanawiam sie czy gigaworksy beda graly lepiej. Wiem ze te watty to pic na wode ale w koncu technologia nowsza... Jesli chodzi o moje wymagania odnosnie mocy, to 500W (ile by tam na prawde bylo) jest jak najbardziej ok ale moze warto jednak zmienic zestaw... Prosze o opinie osob, ktore sluchaly jednych i drugich glosnikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zrobiłem taką przesiadkę.. i mogę powiedzieć że na waty nie patrz :-) bo będzie Ci się wydawało że Progamer jest 4x mocniejszy.. ale co pewne ma czysty dźwięk.. i jego woofer nie jest upośledzony jak ten w megaworksach nie lubi tonów poniżej 25hz :] więc jak słuchasz dużo techniawki itp to pewnie nie widzisz różnicy :] ale ogóle Progamer przewyższa znacznie technologią, a tak od siebie jeszcze dodam że bez X-Fi mX Xtreme Music albo chociaż Gamer lub Audigy 2 ZS/4 nie tykaj się Gigaworksów.. i rozejrzyj się za głośnikami Logitecha, są niczego sobie i wydaje się że Logitech bierze miej za swój znaczek niż creative :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie te modele miales o ktorych mowa? Jaka masz karte, bo tych o ktorych mowisz nigdy nie mialem, zawsze bylem zadowolony z audigy i nie zamierzalem zmieniac.

Serio roznica jest taka duza, bo jesli tak to wyciagne je z pudla, podlacze i sie przekonam... Leniwy jestem no i wole sie zapytac bardziej doswiadczonych :)

EDIT

Zdecydowalem sie na zmiane i nie zaluje. Wszystkim ktorzy beda mieli podobny dylemat polecam rozwiazanie: brac g500. Bas duzo glębszy, dźwięk czystszy po prostu nowa technologia. No i pilot o wiele lepszy niz w mw550. Gdyby tylko potencjometr był lepiej wykonany i pozwalał na płynniejszą i precyzyjniesza regulację to glosniczki bylyby ideal.

Edytowane przez TheDed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi