siwy_bos Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Od 2 lat jestem podłączony do Sieci z kumplami z bloku. Otóż sieć sie składa z 3 komputerów i 2 ruterów. (Jeden jest u kumpla i dzieli sygnał na 2 kompy) i jeden jest w piwnicy i rozdziela "sygnał" na wszystkie 3 strony. (Wszystko na Lanie 100) Na moim kompie mam Neostrade z modemu Sagem. No i tak sobie spokojnie żyłem i żadnych problemów nie było. Ale od niedawna mam 2 laptopy z Wi-Fi. I chciałem zrobić taki bajer żeby połączyć te 2 komputery z siecią i jednocześnie dostarczyć do nich neta z neostrady. Jakie rozwiązanie polecacie? Jaki router zakupić? ITP. Dodam że na jednym z kompów jest Vista (nie wiem czy to coś komplikuje [Jak na razie vista wszystko komplikuje]) Na dwóch pozostałych jest XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Jak Ci kumple to zaufani ludzie, to wystarczy ze udostepnisz u siebie polaczenie neo na druga karte sieciowa, do niej wepniesz AP, do AP bezprzewodowo wepna sie laptopy a przewodowo podlaczysz siec. W laptopach jako brame domyslna wpisz adres IP Twojego kompa z tej osiedlowej sieci a jako IP adresy z tej samej klasy(unikalne) i te same maski. DNSy tepsiane. Raczej bedzie chodzic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...