octavian Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Mam gigabyte GA-7VAX, porblem jest taki: przy podłączeniu gitarki do "line in" słychać tylko lewy kanał. w przypadku wyjścia sygnału na wzmacniacz przy słuchaniu muzy z winampa nie ma problemu, słychać z prawego i lewego kanału. Pomyślałem, że coś jest z wejściem(może uszkodzone). Zainstalowałem starą kartę z poprzedniego kompa gdzie wszystko było OK ale dalej nie mam prawego kanału. Czy ktoś miał taki problem, czy ktoś ma rozwiązanie. z góry dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Mówisz,że gitarkę podłączasz ?? To chyba wszystko wyjaśnia, bo gitarka jest mono i daje sygnał tylko na jeden kanał (chyba jakooś tak). Sprubuj podłączyć cosik innego. A nie masz problemów z lanem ?? BO ja mam i nie wiem czego to wina :/ pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
octavian Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Kebob, masz rację gitara daje 1 kanał. Jednak ja dałem końcówkę stereo, która sygnał z gitary daje na dwa kanały. Podobnie praktykowałem na starym kompie i wszystko było OK. Myślę, że to gdzieś w ustawieniach płyty czy coś. Zrobię kabel stereo i podłącze discmana, zobaczę co i dam znać. Z LAN'em się nie bawiłem. Dzieki za zainteresowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Tak więc wspólnymi siałmi doszliśmy do wniosku,że trzeba wysłać sygnał stereo do karty,żeby były dwa kanały. Jak ma się wtyczkę mono to trzeba ją przerobić na stereo, czyli jak mamy ekran i 2 kanały do podłączenia (mono jest podłączony jeden) więc trzeba puścić nasz jeden kanał na 2 kanały. :D Proste! Może mój opis tego jest troszkę zagamtwany,ale napradę to jest banalne ! :D powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 czyli trzeba zmostkowac dwa kanały :-] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...