Grassmaste Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witam Mam problem, kupilem do starego IBM (P4 1,8Ghz) kostke 512MB RAM. Niestety po zamontowaniu wywala podczas POST'a memory size error, po jakis 10 sekundach zaczyna sie normalnie ladowac Windows, kiedy pokazuje sie pulpit nastepuje reset i tak w kolko... Co moze byc nie tak? Nie obsluguje kosci powyzej 256MB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Jaka tam płyta główna jest? Kość jest jednostronna czy dwustronna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grassmaste Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Plyta jest oryginalna IBM, obsluguje SDRAM wiec to chyba chipset 815 niestety nie mam do niej instrukcji. Kosc jest dwustronna, tak samo jak 256MB ktore dzialaja bez problemow. Edytowane 8 Stycznia 2008 przez Grassmaste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) 815 nie obsługiwał wiecej niz 512 to na pewno mi działa 2x128 i 1x256 512 w sztuce powinien obsłużyć(nie jestem pewnien), niemniej jeśli będzie to więcej niz 512 to nie pójdzie Edytowane 8 Stycznia 2008 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...