MarcinN Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Witam, Mam nietypową prośbę o radę :) Mój synek ma obecnie 7 miesięcy. Kwestia więc kilku miesięcy i wkroczy w wiek raczkowania, a potem chodzenia i zainteresowania się (czytaj: rozwalania) wszystkimi rzeczami w domu. Oczywiście komputer będzie na pewno jednym z bardziej interesujących sprzętów (już lubi walić w klawiaturę - dostał więc dla siebie starą, a ja kupiłem sobie nowego Logitecha). Moja obecna buda, to bardzo lubiany na Forum :wink: Codegen. Czyli - cienkie blachy, głośno, przyciski power i reset bardzo łatwo dostępne, a na dodatek mam wiatrak na boczym panelu, co stanowi bardzo interesującą dziurę, w którą np. będzie można wkładać różne podłużne zabawki, paluszki itp. Nie chcę więc żeby w przyszłości coś stało się ani mojemu synkowi (pocięte przez wiatrak paluszki, popieszczenie prądem) albo kompowi (resety w nieoczekiwanej chwili, zabawki wrzucone do środka, wyłamany napęd DVD, itp.). Naturalne jest więc że postanowiłem zmienić budę. Kryteria: -grube blachy -solidna klapka na napędy 5,25 z przodu (najlepiej zamykana na klucz) -utrudniony dostęp do przycisków power i reset -bez otworów i okien w boczym panelu -midi tower (big tower jest za wysoki na moje biurko komputerowe) -bez konieczności dodatkowego modowania po kupieniu (brak czasu) -przy okazji - cicha Czyli generalnie - tak pancerna jak możliwe. Póki co moim faworytem jest Chieftec Dragon DX01WD. Co sądzicie o tym wyborze (oczywiście uwzględniając podane przeze mnie kryteria)? Czy macie może alternatywne sugestie? Dzięki z góry za rady. Pozdrawiam, MarcinN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 heehehe, problem rzeczywiście nietypowy, ale ten chieftec bedzie dobrym wyborem, oslonka na napedy, male przyciski, ciezka, trudna do przesuniecia, solidnie wykonana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Myśle zę ta się nada :) http://tola.allegro.pl/photos/oryginal/11/1110/111051/11105193 http://allegro.pl/show_item.php?item=11105193 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...