Skocz do zawartości
damian01010

Asus A8h Problem Z Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam dość poważny problem, zakupiłem Laptopa (Asus A8H) , był tam zainstalowany system operacyjny Vista home lub coś podobnego. Od razu wziąłem sie za zmianę systemu na Windowsa XP Professional Sp2. Normalnie ustawiłem bootowanie na CDROM płyta ruszyła, później dysk C formatowanie normalne , czekam aż sie zrobi format, skończone bez problemów , później uruchamia sie komputer trwa kopiowanie plików , koniec , znów uruchamia sie komputer i ...... no właśnie teraz powinna odpalić sie płyta z Xp i rozpocząć sie Instalacja Systemu. Niestety ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span> sie Asus 2-3 sek. czarny obraz i pokazuje sie duży napisz na środku ASUS. Płyty z Xp nie czyta , chciałem wejść w Biosa i zmienić bootowanie jeszcze raz na CD ROM , niestety jeżeli podczas włączania kliknę F2 pokazuje sie tylko strona Informacyjna widać na niej jakie jest procesor ile Ramu , co jest aktualnie podłączone, Pisze także Primary Master IDE Hard Disk , Seconadry Master CD/DVD ROM, i jeszcze pare rzeczy niestety nic tutaj nie mogę zrobić poza kliknięciem ESC , dodam ze jest jeszcze napisz Entering SETUP... , czekałem dość długo i tez nic . Chyba wszystko opisałem co zrobiłem , Czy jest ktoś w stanie mi pomóc ? , powiedzieć jak zainstalować XP ? Jak zrobić żeby ruszyła płyta ? Próbowałem także ze XP Professional z czym takim jak Dell.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za Pomoc :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi