Skocz do zawartości
petrumi

Oc Sli, Można Tylko Przez Panel Nvidia

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

problem następujący: dwa GTSy mogę podkręcić jedynie w Panelu nVidia. Wtedy elegancko mogę ustawić wyższe taktowanie dla rdzenia i pamięci. Tylko tam nie ma możliwości kręcenia Shaderów.

W RiveTuner mogę zmienić wartości tych trzech rzeczy ale efekt jest śmieszny. Core i shadery są podkręcone na pierwszej karcie a pamięci na drugiej. Sprawdzam to Everestem. Efekt - bez zmian w 3dmarkach, działa na defaultowych ustawieniach. Stery 169.04

pomoże ktoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

problem następujący: dwa GTSy mogę podkręcić jedynie w Panelu nVidia. Wtedy elegancko mogę ustawić wyższe taktowanie dla rdzenia i pamięci. Tylko tam nie ma możliwości kręcenia Shaderów.

W RiveTuner mogę zmienić wartości tych trzech rzeczy ale efekt jest śmieszny. Core i shadery są podkręcone na pierwszej karcie a pamięci na drugiej. Sprawdzam to Everestem. Efekt - bez zmian w 3dmarkach, działa na defaultowych ustawieniach. Stery 169.04

pomoże ktoś?

mam to samo, jedna karta sie podkeca, drugiej zegary sie nie zmieniaja.....asus max idzie 620 , gigabyte 660. Ustawilem 660 i 1000 i wszystko smiga ale podkrecil sie tylko gigabyte, bo asus w zyciu by na takim taktowaniu nie chodzil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi wam o ten odczyt z everweta, to u mnie po podkreceniu rivatunerem w obu grafach taki sam odczyt i po oc wyniki w markach wzrastaja. ale moze to dlatego, ze ja mam 2x8600gt... obie karty mam od gigabyte, jesli ma to jakies znaczenie

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja faktycznie mam karty dwóch różnych producentów, nie wiem jak Blue?

tez mam roznych producentow, wgralem niedawno dwa takie same biosy i nic to nie dalo...

teraz juz mam 3karty ale chyba z tego zrezygnuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi