jiraya Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Witam mam problem z kinem domowym Gdy słucham piosenek czy oglądam filmy, jak zrobię głośniej to już zaczyna sie takie buczenie, haczy się, przerywa, ale gdy jest cicho to chodzi normalnie Kino było już 4 razy u naprawy, i pisali że wszystko działa ale jednak znów nie działa, niestety gwarancja się skończyła Moje kino to LG LH-T551 Teraz zauważyłem że jak jest film w dźwięku AC3, to wogule nie słyszę co oni mówią, tylko muzykę, a normalny film chodzi Tak jak pisałem na max mogę dać na 40, gdy słucham piosenki peja szacunek ludzi ulicy dam na 20 to już zaczyna się przerywanie, haczy sie , buczy Gdy kino przyszło z gwarancji pisało że wymieniono subufer, test sprawności działa, ucieszyłem się ale gdy podłączyłem je to znów to samo Nie wiem co jest tego przyczyną Proszę o pomoc, bo juz nie mogę z tym wytrzymać, dobija mnie to a zwłaszcza gdy chciałem dzisiaj obejrzeć na dvd film Ultimatum Bourne to go nie obejrzę bo jest w dziwęku AC3 Więc jeśli ktoś wie niech się wypowiada każda pomoc się mi przyda, każda rada Może ktoś miał podobny problem POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zobacz czy woofer nie powoduję drgań jednostki, a buczenie... No cóż tak to bywa jak kupuję się super wypasy od LG :D Co do reszty prawdopodobnie wystarczy posiedzieć trochę przy ustawieniach z manual'em w ręku i będzie ok :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jiraya Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 chemiczny_ali możesz trochę bardziej przybliżyć bo nie rozumiem cię zabardzo Zobacz czy woofer nie powoduję drgań jednostki- gdzie to zobaczyć i jak drgan ? wystarczy posiedzieć trochę przy ustawieniach z manual'em, czyli gdzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Wiedziałem, że nie bardzo pomogłem, ale nie chciałem już edytować :lol2: Po kolei, te kwadratowe pudełko to właśnie ten mizernie wykonany woofer, który odpowiada za buczenie, spróbuj obniżyć poziom wzmocnienia (pokrętło BASS z tyłu lub bawiąc się pilotem) :D Mam powody przypuszczać, że ten woofer stoi bardzo blisko jednostki (jednostka to tam gdzie wpychasz płyty :D ) i dlatego powoduję jej drgania (nota bene jednostka również nie należy do sprzętu wysokiej jakości, dlatego masz to nieszczęsne rwanie), aby temu zapobiec obniż poziom wzmocnienia (o czym wspomniałem wcześniej) lub/i odsuń woofer maksymalnie od jednostki :lol: Manual to książeczka jaką dostałeś w kartonie z "kinem domowym", więc książeczka i pilot w dłoń i uczymy się obsługi kina :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...