Skocz do zawartości
pierdlik

Nero 8 Problem Z Directx Rozwiązny Ale Za To Inny

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem z Nero 8 zainstalowałem go i chciałem sobie nagrać video na dvd uruchamiam Nero Vision a tu przywitał mnie komunikat "Do uruchomiania tej aplikacji wymagany jest DirectX 9.0 lub nowszy" :blink: i Nero Vision się nie uruchomił . Dziwne pomyślałem bo przecież DirectX 9.0c jest zainstalowany najnowsza wersja jak jest dostępna w sieci z auktorialnymi porwakami. :? System XP świeżo co zainstalowany z Serwis Packiem 2 i najnowsze poprawki ściągnięte. :blink: . Miał ktoś z was podobny problem. Jak go rozwiązać :?

Podaje konfiguracje komputera:

Pentium 3 1.4Ghz

Płyta główna KoB 694x TFSX

Ram : 512 Sdram

Grafa: Voodoo3 3000

Dysk: 80Gb

System: XP Pro SP2+ Uaktualnienia.

Udało mi sie rozwiązać problem :damage_wall: okazało sie że jak wmontowałem do komputera kartę graficzną zgodna z DirectX 9.0 to program sie odpalił. Dziwne co nie :?

Ale pojawił sie inny problem. Zainstalowałem Nero na komputerze który mam opisany w sygnaturze wałczyłem kodowanie DVD (odtwarzanie długie) i okazuje sie że Nero wykorzystuje mi tylko jeden rdzeń. :? Jak zrobić żeby wykorzystywał 2 rdzenie. Dodam że wcześniejszy nero 7 wykorzystywał mi oba. Ma ktoś pomysł jak zrobić żeby z 2 korzystał :?

Edytowane przez pierdlik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi