pierdlik Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Mam następujący problem z Nero 8 zainstalowałem go i chciałem sobie nagrać video na dvd uruchamiam Nero Vision a tu przywitał mnie komunikat "Do uruchomiania tej aplikacji wymagany jest DirectX 9.0 lub nowszy" :blink: i Nero Vision się nie uruchomił . Dziwne pomyślałem bo przecież DirectX 9.0c jest zainstalowany najnowsza wersja jak jest dostępna w sieci z auktorialnymi porwakami. :? System XP świeżo co zainstalowany z Serwis Packiem 2 i najnowsze poprawki ściągnięte. :blink: . Miał ktoś z was podobny problem. Jak go rozwiązać :? Podaje konfiguracje komputera: Pentium 3 1.4Ghz Płyta główna KoB 694x TFSX Ram : 512 Sdram Grafa: Voodoo3 3000 Dysk: 80Gb System: XP Pro SP2+ Uaktualnienia. Udało mi sie rozwiązać problem okazało sie że jak wmontowałem do komputera kartę graficzną zgodna z DirectX 9.0 to program sie odpalił. Dziwne co nie :? Ale pojawił sie inny problem. Zainstalowałem Nero na komputerze który mam opisany w sygnaturze wałczyłem kodowanie DVD (odtwarzanie długie) i okazuje sie że Nero wykorzystuje mi tylko jeden rdzeń. :? Jak zrobić żeby wykorzystywał 2 rdzenie. Dodam że wcześniejszy nero 7 wykorzystywał mi oba. Ma ktoś pomysł jak zrobić żeby z 2 korzystał :? Edytowane 13 Stycznia 2008 przez pierdlik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...