Hendel Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 witam, niedawno zmieniłem karte z Radka 8500le na ti4200. Problem w tym ze przyrost wydajności w grach jest prawie zaden w niektorych moze 5fps, za to w 3dmarku 2001 SE z 7800 skoczylo na 9500, ale nie ma to zadnego odwzorowania w grach . W mafi na tym co niżej mam zazwyczaj 20-25fps, w u2 jak duzo sie dzieje to schodzi do 10, a zazwyczja tez jest ok 25-30fps, w splinter cell 15-25fps.Własciwe w tych grach mam taka sama wydajnosc jak na wspomnianym radku. Jedynie w C&C Generals, moglem sobie normalnie pograc, mialem 30fps na radku było ok 15fps. We wszystkie gry gram w 1024x768x32 i high. Antylajzing i filtrowanie anizotroponowe wyłaczone. stery to 40.72. Czy ktos wie dlaczego tak sie dzieje, czy to normalna wydajnośc dla takiego sprzętu ??? Sideband adressing mam wlaczone, fastwrites wylaczone, agp aparature size mam 128MB. Jak ktos wie co to moze byc niech da znac bo kurcze zalamac sie mozna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 no coz te karty znowu sie tak bardzo nie roznia wydajnoscia zebys zauwazyl jakiegos wiekszego kopa, po prostu tu i tam masz troche wiekszy komfort ale niczego wiecej sie chyba nie bylo co spodziewac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 No ale bez przesady jednak radek 8500 le a ti4400 wlasciwe. To jednak powinno byc chociaz te 10-15fps. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 a grasz z filtrowanien anizo i FSAA?? ja jestem na kupnie karty graficznej i po ogladnieciu dziesiatek testow wynika ze GF strasznie dostaja baty przy wlaczonych tych opcjach dlatego zbieran na najbardziej przyszlosciawia karte czyli 9700 :) http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/Rad...rcules9700.html przykaldwy test - na samym dole strony UT 2003 1024x768 ti4200 70 8500 pro 50 8500 le 38 1024x768 anizo 8x FSAA 4x 11 10 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 I co? Warto było wywalać kasę na Geforce? Tak tak....na pewno- kolejne kilkaset złoty w błoto a sensu i tak nie ma :) A pisałem, a inni pisali.....no ale każdy swój rozumek ma :D Bo przecież 3D-Mark to bardzo obiektywny test, a na kartach ATI gry się wieszają, albo wogóle nie działają.......tak tak :D Ucz sie na błędach i nie wspieraj monopolu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Hendel >>,no nie wiem jak u ciebie. Ale dla przykladu ja na AXP1700+ i moim GF4 mam w 3dmarku 10300 na 42.01 (pamieci na by spd) ,wiec to chyba cos u ciebie. Aha ta plyta to jest pod dimm-y ,czy juz DDR ,bo moze tu lezy problem. Napisales ,ze w Unrealu masz 25-30 ,a ja np gram z AAx2 i mam srednio 50FPS (43.00) ,czasami spadaja fps do 20 ,ale to zadko. I teraz tak. Czy instalowales jeszcze raz system po zmianie karty i ta informacja o plycie bylaby bardzo wazna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Aha no i chcialem tylko podac ,ze wczesniej tez mialem podobny sprzet Kt333 i AXP1800@2000+ i mialem w 3dmarku 11500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 hendel cos zjebales. Na moim p3 1ghz lepiej mi chodzily gry niz tobie na athlonie 2000+, a w 3dmarku mialem niewiele mniej punktow od ciebie. zrob porzadek w systemie, a nie od razu marudzisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 No własnie nie mam ddr, system instalowałem , wlasciwie uaktualnilem nie robilem formata, stery najnowsze, porzadek w systemie wlasciwe jest, nie iwem kurna moze faktycznie format dobry na wszystko :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 a no wlasnie jak mam win2k i pliki w NTSC to nie moge sformatowac dysku i nagrac na partycje win98 lub me i na niego win2k , a inaczej sie nie da przeciez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 mozesz wybrac format c: w fat32, ale co ci to da? nawet jak kilkaset punktow to i tak nie zauwazysz (tak jak nie zauwazyles tych 2000 po zmianie karty) z ta karta to bez sensu trzeba bylo zbierac na DDRy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 no wlasnie wydawalo mi sie ze wiecej da ti4200 z sdr niz 8500le z ddr. ALe i tak nie zaluje bo ten radeon to byl Hercules 8500le i byly z nim tylkio problemy, najpierw musialem kupic zasialcz bo sie okazalo ze ta karta jest wrazliwa na wachania napiecia, pozniej np. nfs2 na niej w ogole nie chodzil, tzn zawieszal sie 5minut po uruchomieniu, tak samo 3dmarka2003 nie przechodzila no i w ogole sien ie podkrecala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 A formatowales dysk z systemem po instalacji nowej karty? Jesli nie to natychmiast to zrob. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...