atento Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Witam wpadlem ostatnio na pomysl zbudowania nie typowej obudowy ,czesto grzebie w kompie ciagle otwieranie jest meczace jak i malo miejsca ,jestem w trakcie remontu wiec to nie problem. Wykorzystam dwie polki w ksztalcie prostokata na razie tak lezy nie patrzcie na to chcialem tylko pokazac o co chodzi z lewej w scianie chce zrobic otwor na zewnatrz budynku i mam wentylator z pieca :wink: dosc mocny lecz w lato bedzie dosc cieplo i tak mysle zeby wykorzystac stara lodowke i zamiast tego huczacego wentylatora zastosowac zwykly jakis mocniejszy wentylator 120 z regulacja a z lodowki wymontowac agregat powyginac zamrazalnik jakos uformowac ile sie da zabudowac opatulic waciakami :rolleyes: przepuscic przez niego powietrze i doprowadzic je rura wprost na radiator procesora. czy takie chlodzenie ma szanse powodzenia? nie zalezy mi na jakims extreme poprostu w lato w pokoju mam taki upal ze sie wyrobic nie da a i czasem lubie troszke podkrecic no i rozwiazanie nie typowe czy jesli doprowadze powietrze powiedzmy 5-10c na radiator nie zacznie sie skraplac woda? i czy taki agregat da rade schladzac 30-60CFM ? ostatnio robilem taki maly test tego wentylatora w pomieszczeniu bylo przy podlodze jakies 27c podlaczylem go i prowizorycznie przzystawilem radiator termometr ze sterownika podpiolem pod heatpipe temperatura spadla do 19c na ile te wyniki sa prawdziwe to nie wiem ale troche glosny wszelkie uwagi dotyczace tej zamrazalki bardzo mile widziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4 FUN Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Witam wpadlem ostatnio na pomysl zbudowania nie typowej obudowy ,czesto grzebie w kompie ciagle otwieranie jest meczace jak i malo miejsca ,jestem w trakcie remontu wiec to nie problem. Wykorzystam dwie polki w ksztalcie prostokata na razie tak lezy nie patrzcie na to chcialem tylko pokazac o co chodzi z lewej w scianie chce zrobic otwor na zewnatrz budynku i mam wentylator z pieca :wink: dosc mocny lecz w lato bedzie dosc cieplo i tak mysle zeby wykorzystac stara lodowke i zamiast tego huczacego wentylatora zastosowac zwykly jakis mocniejszy wentylator 120 z regulacja a z lodowki wymontowac agregat powyginac zamrazalnik jakos uformowac ile sie da zabudowac opatulic waciakami :rolleyes: przepuscic przez niego powietrze i doprowadzic je rura wprost na radiator procesora. czy takie chlodzenie ma szanse powodzenia? nie zalezy mi na jakims extreme poprostu w lato w pokoju mam taki upal ze sie wyrobic nie da a i czasem lubie troszke podkrecic no i rozwiazanie nie typowe czy jesli doprowadze powietrze powiedzmy 5-10c na radiator nie zacznie sie skraplac woda? i czy taki agregat da rade schladzac 30-60CFM ? ostatnio robilem taki maly test tego wentylatora w pomieszczeniu bylo przy podlodze jakies 27c podlaczylem go i prowizorycznie przzystawilem radiator termometr ze sterownika podpiolem pod heatpipe temperatura spadla do 19c na ile te wyniki sa prawdziwe to nie wiem ale troche glosny wszelkie uwagi dotyczace tej zamrazalki bardzo mile widziane Już ktoś wpadł na ten pomysł airFC i buduje, poszukaj i popatrz sobie tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...