marossss Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Cześć, niedawno kupiłem swojego pierwszego laptopa, ale mam pewien kłopot. Kiedy go włączam - pracuje bardzo cicho przez cały czas, problem następuje podczas gdy na chwilę opuszczam ekran, wtedy komputer przechodzi w stan uśpienia, kiedy jednak chce wyjść z tego stanu, laptop zaczyna działać coraz głośniej. Wydaje mi się że tak chyba nie powino być, zwłaszcza że po ponownym uruchomieniu notebooka znowu działa po cichu. Co o tym sądzicie? Może powinienem oddaćgo do serwisu? A dodam jeszcze że mam Assusa F5Rseries. Edytowane 15 Stycznia 2008 przez marossss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 przez usypianie szwankują opcje zarządzania enerią w Windowsie to wina systemu a nie laptopa Nie wiem po co tak robisz? ustaw sobie, żeby nic nie robił przy zamknięciu matrycy, czujnik wyłączy jej podświetlanie a system będzie dzialal normalnie. pewnie i tak masz go na kablu usypiac, albo hibernować to może jakiś przedstawiciel handlowy, ktory nie ma czasu na uruchamianie systemu i musi oszczędzać energię w baterii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marossss Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 no niestety nie masz racji, nie mam go podłączonego cały czas do prądu, dlatego chcę aby bateria wystarczała mi na jak najdłużej. No ale dobra, w każdym razie dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 mam ! - nie mam racji? usypianie i tak pobiera prąd - jeśli już to hibernacja jeżeli odchodzę gdzieś na chwilę to majątku nie zaoszczędzę jeżeli odchodzę na więcej niż 30min to dla mnie nie problem włączyć go ponownie, albo ustawić żeby się shibernował będziesz miał go dłużej może dojdziesz do podobnych wniosków - poza tym uśpienie i hibernacja grozi wysypaniem się wielu aplikacji - np sieciowych no ale do tego dochodzi się z czasem przeczytaj sobie na tej stronie moje wypociny odnośnie ustawienia sposobu zasilania http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=243071&st=180 powodzenia i przyjemności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...