Skocz do zawartości
marossss

Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, niedawno kupiłem swojego pierwszego laptopa, ale mam pewien kłopot. Kiedy go włączam - pracuje bardzo cicho przez cały czas, problem następuje podczas gdy na chwilę opuszczam ekran, wtedy komputer przechodzi w stan uśpienia, kiedy jednak chce wyjść z tego stanu, laptop zaczyna działać coraz głośniej. Wydaje mi się że tak chyba nie powino być, zwłaszcza że po ponownym uruchomieniu notebooka znowu działa po cichu. Co o tym sądzicie? Może powinienem oddaćgo do serwisu? A dodam jeszcze że mam Assusa F5Rseries.

Edytowane przez marossss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przez usypianie szwankują opcje zarządzania enerią w Windowsie

to wina systemu a nie laptopa

Nie wiem po co tak robisz?

ustaw sobie, żeby nic nie robił przy zamknięciu matrycy, czujnik wyłączy jej podświetlanie a system będzie dzialal normalnie.

pewnie i tak masz go na kablu

usypiac, albo hibernować to może jakiś przedstawiciel handlowy, ktory nie ma czasu na uruchamianie systemu i musi oszczędzać energię w baterii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ! - nie mam racji?

usypianie i tak pobiera prąd - jeśli już to hibernacja

jeżeli odchodzę gdzieś na chwilę to majątku nie zaoszczędzę

jeżeli odchodzę na więcej niż 30min to dla mnie nie problem włączyć go ponownie, albo ustawić żeby się shibernował

będziesz miał go dłużej może dojdziesz do podobnych wniosków - poza tym uśpienie i hibernacja grozi wysypaniem się wielu aplikacji - np sieciowych

no ale do tego dochodzi się z czasem

przeczytaj sobie na tej stronie moje wypociny odnośnie ustawienia sposobu zasilania

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=243071&st=180

powodzenia i przyjemności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi