Skocz do zawartości
realny777

Nowa Karta Dzwiekowa Fire Wire I Problemy

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

mam nadzieje ze ktos z Was bedzie potrafil mi pomoc albo cos doradzic. na PC-tach znam sie tylko troche dlatego bede Was musial poprosic o pomoc.Od niedawna zainteresowalem sie tworzeniem muzyki n PC-cie i wszystko bylo w miare dobrze dopoki nie kupilem nowej bardziej profesionalnej karty mianowiecie FireWire edirol Fa-66. wczesniej uzywalem Audigy PCI.

Wydaje mi sie ze zrobilem wszystko jak w instrukcji tj zainstalowalem Drivera wskazalem nowa karte itd itd.

Moj problem polega glownie na tym ze dzwiek jest ale czasem sluchajac muzyki slysze drobne trzaski np przy przesuwaniu suwaka na winampie od glosnosci.Moj drugi problem to taki ze kiedy odpalilem MSN messenger dzwiek automatycznie spadl do zera i za kazdym razem uzywajac Testu w msn kiedy chce podglosci audio ono opada i przycisza caly dzwiek takze kedy chce odpalic winampa musze wchodzic do Dzwiek i Audio Urzadzenia i tam znowu podglaszac...pomijajac te trzaski to sprawa z MSn calkowicie mnie zadziwia...to samo dzieje sie w Skype.generalnie majac tak profesionalna karte nie powinnmo byc problemu wlasnie z takimi rzeczami jak MSN bo akurat tam nie zalezy mi na jakosci dzwieku....chodzi o to zeby byl ;)

Byl bym wdzieczny za jaka kolwiek porade ;)

Pozdrawiam

p.s Mam tez problem z zasilaczem tj..wiatrak sie zacina wiec chlodzenie jest slabe.Czy to moze bycprzyczyna np trzaskow w dzwieku??

moj sprzet to :

Win Xp Professional

Intel Pentium 4 3.2 GHz

1 GB RAM

Maxtor 200 GB Sata

Edirol Fa - 66 FireWire Sound Card

nVidia GeForce 6600 LE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi