Snooze Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Wiec mam sprzet jak z podpisu. Do tej pory mialem 1x1GB goodram 800mhz CL5 i wszystko bylo ok. Tzn procek puszczony na 8x333. Po dodadniu kolejnego 1GB goodramu komp wlaczyl sie z CL6. Zmienilem go manualnie na CL5. Pochodzil chwile i nastepnego dnia wlaczam a tu defaultowe ustawienia biosu procek itp ... Co jest grane ? Czy ram nie chodzi na swoich defaultowych ustawieniach ? Nie wiem czy to cos zmienia ale kosci wykrywane sa jako dual a byly kupione oddzielnie ? Oddac ta niedawno - dokupiona kosc ? Co jest grane ? Z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 to że wykrywa duala to to akurat jest normalne. Zrób update biosu może... ewentualnie masz walniętą tą drugą kość, bo zeby płyta nie współpracowała z Goodramami to nie wierzę bo jak pisałeś 1GB wykrywa ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Bios wczoraj wgralem najnowszy F9b i wczoraj bylo ok ... nawet pare razy restart zrobilem. A dzis wlaczam i znow all def... wlacza sie restart i default .... czyzby ta kosc byla walnieta ? Dalem teraz jeszcze 667mhz zobaczymy co bedzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Z tego co mi wiadomo to i ten Gigabyte potrafi resetowac swoje ustawienia w biosie , moze to jego wina a nie ramow. W temacie o nim to sie pojawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 No ale przy tym sie procek resetuje ... A jesli masz racje to co poradzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacQezI Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 No ale przy tym sie procek resetuje ... A jesli masz racje to co poradzic ? wez powroc w biosie do standardowych ustawien odpal winde i zobacz jak lazi pozniej sobie podkrec tak jak chcesz, ja mialem podobny problem i mi pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Najsmieszniejsze jest to ze teraz ustawilem ramy 667 mhz i cl 6 i komp wstal po godzinie bez restartu biosu ... nie wiem sam czy to plyta czy kosc ramu ... ale z drugiej strony gdyby to byl ram to by raczej winda nie wstawala ? Bo jak wymusze wustawienia to dziala ... tylko np po godzinie wylaczenia znow def ustawienia ;/ Update: memtest86-3.4a na CL 5 i 800mhz przeslo 1,5 raza 0 bledow ... raczej sklaniam sie ku znanemu problemowi z p31 ... Edytowane 26 Stycznia 2008 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...