MQ-QM Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 witam chcialem utworzyc nast. siec ja u siebie chcialem umiescic antene dookolna na zewnatrz ale tez zebym mial bezprzewodowy internet w domu (nie wiem czy potrzebny jest AP z dwoma antenami jedna zewn i druga wewn do domu??) a antena zewn ma wysylac sygnal jakies 150 200m do budynku w ktorym jest laptop i teraz co mam kupic zeby ten laptop dzialal w tamtym budynku bezprzewodowo(jakies AP czy inne urzadznia maja byc w tamtym budynku??) dziekuje za odp. pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 witam! Polecam uzywanie znakow przestankowych, poniewaz lepiej sie czyta caly tekst... Powracajac do tematu - potrzebujesz AP z jakas tam minimalna antenka na zewnatrz, AP do siebie do domu(chyba ze masz blisko, to mozesz AP z dwoma antenami i jedna po prostu wykrecasz i wkrecasz zewnetrzna na jej miejsce) i... no nie wiem, raczej repeater do tamtego budynku, bo WiFi kiepsko przechodzi przez sciany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Ciezko ocenic jak wyglada tor sygnalu.... ale z twojego opisu wynika ze najlepiej blyoby zastosowac 4 AP w tym 2 na most a 2 jako AP w mieszkaniach.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...