maviks Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Witam Jak w temacie mam owy dysk, własciwie przynioslem go z serwisu no i jest problem otoz ma on badsektory, poszedl na reklamacje ale jej nie uznali, gdyz podobno dysk zostal uszkodzony mechanicznie(nie bede tego komentowal ale klient wyciagac dysk z obudowy komputera zgial jedna z prowadnic i stad takie wnioski wyciagniete ze strony serwisantow...) ale teraz chodzi mi o to czy warto wogole go ruszac? Narazie skanuje HDD Regeneratorem ale od 602MB na dysku same bady jest juz ich jakies 400 a skanuje mi niecala godzine, wiadomo przelicznik ~320*1024 daje do myslenia ile mu zejdzie na wykonanie pelnego testu, kazdy znaleziony sektor program naprawia. Zatem moje pytanie czy jest sens dalszego kontynulowania, przeprowadze oczywiscie testy na cala noc ale jezeli to nic nie da i ciagle bedzie naprawial/maskowal sektory? Prosze o rzetelne odpowiedni i moze propozycje/sugestie czy od czegos innego zaczac, pelnego formatowania itp. Pozdrawiam z gory dziekujac za pomoc. Edytowane 20 Stycznia 2008 przez maviks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...