Skocz do zawartości
Kipps

Asus Pw201 20" Panorama Mva Glare

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupuję monitor z matrycą MVA jak w temacie:Asus PW201 20" panorama MVA glare

http://pl.asus.com/products.aspx?l1=10&amp...amp;modelmenu=2

Czy ktoś z Was ma go, lub może opisać jak się sprawuje, bo parametry są naprawde dobre smilies/Up_to_something.gif

Proszę o wasze opinie co do tego monitora, bo jak dla mnie w tej cenie to wręcz ideał!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitor z tego co widze naprawdę fajny http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1445

No jest fajny, tylko się zastanawiam nad jakością tej matrycy MVA bo jest to model sprzed 2 lat i pewnie już trochę odbiega w porównaniu do współczesnych monitorów na MVA a tym bardziej na TN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odświeżymy watek :)

stałem się szczęśliwym posiadaczem w/w modelu Asusa obraz rewelacja jak i podświetlanie matrycy

jest parę niedociągnięć [ale nie po stronie obrazu] np. jak menu [dotykowe]

monitor wart każdej wydanej złotówki tym bardziej ze można go mieć już za 700 pln [allegro]

mój koszt 930 [lokalny sklep]

polecam ..... B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena trochę podejrzana jak na ten rodzaj matrycy.

Do podłączenia do lapka wydaje się cudowny ^^

Tylko takie profilaktyczne pytania(wiem, wiem, jestem noobem ;) ):

- głośność regulujemy za pomocą monitora, tak? Chodzi o totalne wyciszenie tego czegoś...głośniczków znaczy się ;)

- nie trzeba instalować żadnego oprogramowania żeby te wszystkie funkcje (pivot itp) działały? Wiecie, używam [brzydkie określenie na linuksa]a i tutaj bywa różnie.

- konstrukcja nie jest pierwszej młodości i jak ma się matryca ASUS'owa do tego co przezntują teraz TN'ki? Odwzorowanie kolorów itp. Nie gram, ale bawię się GIMP'em przy (jakiejś tam) obróbce zdjęć.

- Na allegro są dostępne za 700zł. Biorąc pod uwagę fakt iż na innych serwisach cena jest wyższa o ponad 150zł to coś tu śmierdzi. Może są sproawdzane z za granicy i z ewentualnym serwisem może być problem? Wie ktoś jak to jest?

Z góry dzięki ;)

Edytowane przez Pietruch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi