smiilee Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam wszystkich jestem tutaj pierwszy raz i mam pewien problem jeśli ktoś zna sie dobrze na kompach lub komus sie zdażyło cos podobnego prosze o pomoc ...a więc kupiłem sobie karte sb audigy no i mam problem bo mi nie działa karta jest 100% sprawna bo była sprawdzana na innym kompie i tez z systemem xp zainstalowałem sterowniki z płyty karte mi wykryło wszystko OK w menadzerze urzadzen jest sb audigy i pisze ze działa poprawnie ale w głosnikach nic nie słychac.. próbowałem sie bawić korektorami equalizerem z windowsa zmnieniac wtyki z tyłu i na słuchawkach tez i nic ... działa jedynie mikrofon !!.. gdy włożyłem taka starą karte z Creativa to działa od razu a ta nie chce nie wiem czemu dwie noce nad tym siedziałem ..w biosie jest wyłaczona zintegrowana karta więc wszystko jest zrobione dobrze pózniej jeszcze zainstalowałem najnowsze sterowniki z strony producenta .. i tez to samo w koncu dałem kompa wczoraj do kogos kto sie tym zajmuje i tez nie potrafił tego zrobic a na jego kompie ta karta działała od razu bez zadnych ustawien ... w sklepie gdzie kupiłem ta karte tez mi to robili i powiedzieli ze ta karta nie współpracuje z moją płytą główną czy jest to mozliwe ? bo w koncu to dobra dzwiękówka więc chciałem taką mniec:) aha i gdy włozyli w sklepie karte sb audigy live ! tez to samo sie działo moja płyta główna epox ep-p4x400d procesor Intel Celeron 2400 mhz pamiec 512 ram twardy 300 Gb nowa pamiec i nowy dysk twardy komp po formacie WINDOWS XP czy ktos Z Was moze mi jakos doradzić czy da sie z tym coś wogóle zrobic ? czy może co.ś pomóc aktualizacja biosu czy moze cos w biosie mam zrobic jeszcze i nie wiem czy gra to jakąs role bo ta stara karta która działała ma 16 bit no a ta nowa 24 bit aha i jeszcze jedna sprawa gdy próbowałem puscic cos na winampie zeby sprawdzic czy cos działa to piosenka po chwili sama sie przestaje odtwarzac a na wendows media player odtwarzało dobrze tylko ze cały czas nic nie słychac w głosnikach jak włozyłem starą creativa to wszystko jest ok ... nie wiem juz co mam robic czy ja poprostu oddac .. prosze was o pomoc Dzieki i pozdrawiam ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 hmm. produkty creative są znane z problemów z kompatybilnością i czasami po prostu nie chcę chodzić w określonej kombinacji sprzętu i sterowników. 1.Zaktualizuj bios do najnowszego i pościągaj nowe stertowniki do wszystkiego i poinstaluj. 2.sprawdź kreatorem głośników, czy coś gra 3. sprawdź przerwania i dma w systemie, czy może dźwiękówka współdzieli je z innymi urządzeniami? start->akcesoria->narzędzia systemowe->informacje o systemie->zasoby sprzętowe ... i tutaj przejrzyj wszystko. Na jakich przerwaniach , zasobach pamięci i dma jest dźwiękówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 ale kompatybilnosc nie ma nic wspolnego z tym ze dziala mikrofon a nie dziala muzyka gdyby byl klopot nie dzialalo by nic a w menadzerze urzadzen bylyby wykrzykniki albo wogole nie byloby karty przedewszystkim sprawdz urzadzenia audio w systemie a potem zarzuc chocby winampa i wybierz mu wave out w ktorym ustawisz wyjscie audigy jesli w winampie odtwarzanie samo sie zatrzymuje to masz sys do reinstalki bo to sie nigdy nie zdaza......zreszta byloby dosc dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...