Ma773uss0 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam ! Kolega kupił nowy dysk IDE (160gb) do swojego starego sprzętu. Płyta to Biostar M6TBA na 440bx Problem w tym, że zamiast 160gb system widzi 32gb. I teraz moje pytanie: Czy kontroler na pci rozwiąże problem? Czy dalej będzie ten dysk ograniczony przez bios? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 zainstaluj xp sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ma773uss0 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Sp2 jest zainstalowane. Właśnie w tym problem, że to jest raczej wina sprzętu:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) A zworka w dysku ustawiona dobrze? Bo w dyskach jest ustawienie zworki, która limituje jego pojemność do 32GB ... Może w BIOS jest jakaś włączona opcja limitowania dysku ? Edytowane 25 Stycznia 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ma773uss0 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 jeżeli wyjmę tą zworkę, która limituje do 32GB to komp nie bootuje. Gdzieś przeczytałem, że nawet najnowszy bios do tej płyty nie rozwiązuje problemu dużych dysków. Ale ponawiam moje pytanie: Czy kontroler IDE na PCI rozwiąże ten problem? Jest on niezależny od biosu, bo chyba płyta tutaj limituje wszystko. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...