Doown Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Co do wątpliwości użytkownika marioking w sprawie chipsetu nforce 750i oraz pełnej obsługi SLI 16/16 sam mam podobne Jeżeli ktoś ma możliwość przetestować jak SLI 16/16 działa na tej płycie w praktyce to byłbym wdzięczny Bo przymierzam sie do zakupu płytki z SLI na razie widze takie możliwości i wątpliwości Asus P5N-D SLI - (czy SLI dziala 16/16 i na ile da sie wyciągnąć przy dwóch 8800gt E8200 Czy sekcja zasilania płyty wydoli? Asus Striker Extreme - (Tutaj watpliwości przez duże "D" niby hight-endowa płyta, a mnóstwo problemów i podobno grzejnik jak mało która podstawowe pytanie jak radzi sobie z obsługą Wolfa 45nm Abit IN9 32X-MAX cieżko dostać i w zasadzie to juz ja prawie dyskwalifikuje Asus P5N32-E SLI to samo pytanie jak radzi sobie z obsługą Wolfa 45nm Co do rozwinięcia tematu i naszych wątpliwości być może Asus przy projektowaniu P5N-D SLI posłużył sie tym samym mykiem co z P5N32-E SLI PLUS gdzie nforce 650i posiadający max obsługę 8/8 SLI został dozbrojony i zamiast 650i SLI MCP dano układ NFORCE 570SLI MCP (kodowa nazwa to MCP55P) chipset dedykowany procesorom na podstawce AM2 co pozwoliło uzyskanie dodatkowych lini PCI-Express być może i tu sytuacja jest analogiczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 (edytowane) pci-e 2x16 dziala plytka ciagnela mi 9800GX2 750/1150 i e8500@4.5Ghz i sekcja dawala rade,jedynie NB i HT sie grzalo,dlatego asus dodaje wentyl do zalozenia na radiator Nb ;) moim zdaniem bardzo dobra plyta w swojej kategorii cenowej,zero problemow z instalacja windy,komponentami,zero podwojnych startow,nie ma problemow z uzytkowaniem 45nm acha pamieci ida max 1066Mhz,ani 1Mhz wiecej to jedyny minus tej mobo,ale chyba na wczsniejszym chipie bylo to samo,mowa o 650i Edytowane 26 Maja 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doown Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Hm chcialbym zobaczyć jak to 16/16 dziala w praktyce anyway thx i tak jej raczej nie łykne skoro to taki grzejnik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 A ktory NF sie nie grzeje?? jest cieplo,bo nb i ht sa pod jednym radiatorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek_KB Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Z tego co podales proste...E8500 mam mnozik 9,5 wiec na plytce musiales wyciagnac 470-475FSB...za malo dla E8200 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Idzie ok 500Mhz na nizszym mnozniku,wiecej moj egzemplarz przynajmniej nie idzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon407 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Jest nowy bios do tej płyty P5N-D-- 1001-poprzedni o ile pamietam 0801. Jak to wgrac z pena? Nie mam stacji dyskietek. W Biosie jest funkcja Flash ale chce napedu A -pokazuje takze C ale nie idzie ic wpisac. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negatywny Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ściągnij ze strony asusa programik do aktualizacji biosu, asus update bodajrze i nowy BIOS. Aktualizacja odbywa się spod systemu operacyjnego a później reset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...