Skocz do zawartości
wistler

Vega X20ii1 - Naprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję zdjęcia tylnej części tego laptopa (bez osłony) - dostałem do reanimacji takowy model, jednak całe chłodzenie z tyłu jest rozebrane, a części niestety nie mam...

Później wrzucę foty, jak to wygląda u mnie.

Witam.

Mam taki sam z uszkodzoną matrycą. Jeżeli nie udało Ci się go poskładać do kupy to chętnie odkupię wyświetlacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer zreanimowany :D

Zrobione chłodzenie, to radiator na cepa z wyprowadzeniem na zewnątrz oraz przyklejony radiator na NB (pozyskany z chipsetu ALI M726 bodajże). Temperatury w idle (bez nawiewu-całkowity pasyw!) na poziomie 60 stopni na rdzeniach procesora oraz ok 37 na HDD. W stresie - cep pod 80, HDD 40 kilka.

Stuff, jaki siedzi w tym niezidentyfikowanym laptoku to: T2500 2GHz, 2x512 667 CL5, 120GB od samsunga, moduł wifi, Intel 950 Graphics.

Muszę jeszcze zrobić wentylator, ale to niebawem. Poszukuję jednak baterii do niego, bo na obecnej po odłączeniu zasilania komp się wyłącza :damage_wall:

Jak dorwę aparat w swoje ręce, to wrzucę jakieś foto :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam że jest to dość rzadki sprzęt więc i baterię będzie trudno znaleźć. Rozważ może regenerację starej.

Pozdrawiam.

Fakt, rzadki, jednak baterie w niemieckich serwisach istnieją.

Reanimacja starej... Hmm, można pomyśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym regenerował, o ile sam masz jakieś pojęcie o elektronice.

Ogniwa na allegro to koszt 8 zł za sztukę za nowe ogniwo 2200mAh. Musisz polutować interfejs do resetu pamięci eprom i ściągnąć program Smart Battery Workshop którym to wykonasz. (w wersji testowej można resetować większość baterii)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym regenerował, o ile sam masz jakieś pojęcie o elektronice.

Ogniwa na allegro to koszt 8 zł za sztukę za nowe ogniwo 2200mAh. Musisz polutować interfejs do resetu pamięci eprom i ściągnąć program Smart Battery Workshop którym to wykonasz. (w wersji testowej można resetować większość baterii)

Wolałbym to zlecić komuś, zaplecza elektronicznego zbytnio nie mam. Znajomych w DEN czy NL niestety też nie posiadam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi