Skocz do zawartości
f3nikz

Brak Wolnego Pci, Konieczność Kupna K. Muzycznej Usb!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, mam dylemat.. Otóż posiadam tylko jedno złącze PCI i w dodatku jest ono zajęte kartą tv więc korzystam z nieszczęsnej zintegrowanej karty muzycznej. Moje pytanie brzmi.. Czy warto kupić kartę muzyczną na USB dla przykładu:

CREATIVE SOUND BLASTER LIVE EXTERNAL ?? Korzystam z głośników 5.1 Genius 5005 no i nie powiem lubię słuchać muzyki [rap, soul, czasem rock] więc zależy mi na jakości dźwięku.. Czy kartą USB da radę w takim zastosowaniu??

Nie znam się na kartach USB dlatego może pomożecie mi coś wybrać, im taniej rzecz jasna tym lepiej max 150zł, audiofilem nie jestem, jeszcze jak nie miałem karty tv to korzystałem z soundblastera 5.1 live i wystarczył... Proszę was o pomoc i typy, może coś doradzicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na USB do 150 zł jest bardzo mało kart dźwiękowych, 5.1 już praktycznie brak a do tego z dobrym dźwiękiem po prostu nie ma. Będziesz chyba musiał się zadowolić integrą albo sprzedać Tuner TV i kupić takowy na USB. Wtedy kupiłbyś sensowną kartę dźwiękową na miarę tych głośniczków, taka SB Audigy jakaś pełna powinna wystarczyć :wink:

Innego rozwiązania ja nie widzę w tym przedziale cenowym

Miłej zabawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi