dred Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Witam , dostałem wczoraj nowego kompa , oto specyfikacja : e2160@3000 Mhz 2 Gb Ram-u OCZ Platinium rev. 2 Abit Ip35 Galaxy GF 8800gt 512 mb Seagate 160 Gb Sata 2 Amacrox Warrior Ax400-pnf Problem tkwi w tym że na samym początku po 1 uruchomieniu wyskoczył błąd BIOSu , potem jakimś cudem udało mi się wejść do BIOSu i pogrzebać , ustawiłem wszystko na default i resetuje kompa z tymi ustawieniami , a nagle pisze że procesor nie pracuje oO . Podkręciłem procka do 3.0 Ghz przy 1.45v , pamięci dałem na 1:1 i 2.2v i na podobnych ustawieniach zainstalowałem Xpka . A problem w tym że po ładowaniu się Xpka nie zawsze włącza się komputer , jest albo reset albo jednak się włączy :mur: . Nie mam pomysłu co z tym zrobić dlatego zwracam się do Was , proszę o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 sprawdzałeś czy działa dobrze na default ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dred Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Na default też lipa ... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 zresetuj ustawienia biosu, nic nie podkrecaj tylko zwieksz napiecie na pamiecach (daj 2.1-2.2V) jesli problem bedzie sie pojawial, to przetestuj pamieci GoldMemory - ja dostalem niesprawna sztuke OCZ'ow (teraz wyslalem je na gware) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...