Skocz do zawartości
milekp990i

Problem Z Cd-romem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialosc, pisze 1 posta i chcialbym abyscie mi pomogli, opisze dokladnie moj problem, mam nagrywarke

Nagrywarka LG GCC-4521B - 52x/16x COMBO nagrywarka nagrywala mi tylko plyty a nie chciala odczytac nawet ta sama po nagraniu. Pomyslalem ze moze trzeba zrobic aktualizacje sterownikow, poszukalem w internecie i znalazlem taki program ikonke i wszystko co sie dzieje zalacze na screnie , zaczeło mi robic aktualizacje i pislao samsung anulowałem to i teraz pisze mi ze mam nagrywarke samsung w tym programie a ja mam lg i teraz nagrywarka wogóle nie chodzi tak jak by nie miałą prądu ( byłęm z nagrywarka u dziewczyny ale to samo u niej nie dyga ) pomozecie mi cos ?? wiecie moze co to moze byc ? Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc po kolei

na screenie [1] samsung sp0802n to wykryty model dysku hdd w kompie (80gb, ata)

skoro nie robiłeś nigdy flasha firmware'u napędu to nie rób tego bynajmniej jeśli nie jesteś pewien w 100% co ściągałeś do jego aktualizacji (tak samo jak z płytami głównymi - zły bios i pozamiatane)

prawdopodobnie nagrywarka już padła skoro nie odczytuje zapisanych przez siebie płyt

80-100zł to nie majątek na nową nagrywarkę dvd/cdrw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi