forest kila zbila Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Hej Po upaleniu jakiejś klasyki w komputerze mojej kochanej siostry trzeba było coś zakupić. Na miejscu ;) Konfig: axp 2000+, 2x256MB, 1xhdd, 1xcdrw, 1x, asus via 5v, radek 9200 i tyle. Feel 3 w idle 12= 12,9 -13,1 :blink: 5= 4,8-5,1 :blink: Za 2h dziecko pójdzie sobie wymieni, smażenia dysku nie planujemy ;) W komputroniku w podobnej cenie od ręki : Chief 350w - pewnie to: http://zenfist.pl/chieftec-gps350eb101a-bulk-p-209.html MC 350w 2.0 by fortron czyli głośny skurczybyczek Czy któryś z nich poradzi sobie bez dociążonej 12tki ? nie mówię o idealnych napięciach ale przy obciążeniu na takim śmiesznym poziomie te 2-3% od normy to powinno być imo max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Pewnie poradzi sobie każdy. Tylko po co kupować taki zasilacz do takiego konfiga. Nie lepoiej coś taniego z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) potrzebuję od ręki, wymiana za godzinę w komputronie feel wymiękł,, mówisz że czy chief czy mc to wszystko jedno ? skłaniałbym się ku chiefowi 10 zł droższy ale myślę że będzie lekko cichszy jednak niż fsp wedit: btw ten konfig nie jest na wieczność,, jak trafię za grosze jakieś 775/ddr2 czy am2 z onb vga to wleci do tego 21xx czy celafon dwujajowy + 1-2GB najtańszego ramcu i będzie miała niunia rakietkę do pisania mgra :] Edytowane 3 Lutego 2008 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 potrzebuję od ręki, wymiana za godzinę w komputronie feel wymiękł,, mówisz że czy chief czy mc to wszystko jedno ? skłaniałbym się ku chiefowi 10 zł droższy ale myślę że będzie lekko cichszy jednak niż fsp MC taki aż głośny nie jest :rolleyes: Przynajmniej mój był tak samo głośny jak dysk położony na gąbce :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Chief jest bardzo cichutki i solidniej wykonany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) no dobra to decyzja zapadła sprawdzimy więc chiefa,, mam nadzieję że się nie rozhuśta jak ten złom FIII :P edit: ku potomności - chief nie zawiódł. nie jest źle ale jak na nierównomierne obciążenie daje radę. 5=4.99-5.06, 12=12.02-12.19 wartości fajne, wahanie 12 trochę duże ale to nic czym trzeba było by się martwić jak w sklepie nowe i pod maszynę do pisania karmioną z 5v - chief się sprawdzi :) trochę tylko kabli zbyt dużo,, imho typowy bezsens ale.. Edytowane 3 Lutego 2008 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...