dezzerter_ss20 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Nie wiedzialem , gdzie to napisac i mysle iz tutaj chodzi o karte graficzna wiec pisze tutaj: moj problem dotyczy grajac np. w LotR II , Battlefield 2 , STALKER po okolo 30-40 min grania obraz zawiesza sie ... Najpierw myslalem iz moze to byc przyczyna zbyt duzej temperatury ( mial taki przypadek ze stara jednostka skonczylo sie na odkreceniu obudowy i na "przewiewie" ) lecz tutaj to nie pomoglo , przeinstalowalem sterowniki nic nie dalo Jesli mial ktos juz podobny problem , wie oco chodzi , prosze o pomoc dziekuje z gory Dane: Plyta główna: ABIT IP35-Eintel P35 S775 Zasilacz: Chieftec 450W (GPS-450AA-101A) ( w sklepie doradzano mi taki powiedzieli iz w zupelnosci wystarczy ... ) Karta Graficzna : GeForce 8800 GT Asus 1024 MB TV & 2x DVI (PCI-E) Temperatury z SpeedFan System : 30C CPU: 24C AUX: 40C HD0: 37C Temp1: 35C Core 0: 21 C Core 1: 21 C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) sciagnij core temp 0.96 i zmierz tempy,nie napisales czy komp jest po oc ps.moim zdaniem to nie zasilka tylko tempy karty lub cpu Edytowane 3 Lutego 2008 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dezzerter_ss20 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) komputer jest kilka godzin po odebraniu ze sklepu wiec nie byl krecony Edytowane 3 Lutego 2008 przez dezzerter_ss20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) komputer jest kilka godzin po odebraniu ze sklepu wiec nie byl krecony sciagnij core temp 0.96 a nie 0.96.1 bo ten ostatni troche zaniza tempy,zreszta jak moze sam zauwazyles juz widac roznice pomiedzy speed fan'em a core temp. pasta na cpu jest firmowa? czy dawales swoja,bo intelowska na procku to raczej smiech na sali ;),pozatym zrob testy na 3dmarku 06 on wczesniej wylapie zwiechy zrob screena w cpu-z Edytowane 3 Lutego 2008 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dezzerter_ss20 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) sciagnij core temp 0.96 a nie 0.96.1 bo ten ostatni troche zaniza tempy,temperatura jest taka sama ... hmm wzasadzie to co powinienem aktualnie zrobic ?? wkoncu komputer odebralem dzis ze sklepu ... Edytowane 3 Lutego 2008 przez dezzerter_ss20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Najlepiej zainstaluj jakiegoś 3d-marka, zapętl go, zobacz po jakim czasie się zwiesi, idź do sklepu i pokaż im to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dezzerter_ss20 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 ok dziekuje za odpowiedzi jak bedzie ktos cos jeszcze wiedzial prosze pisac jutro postaram sie sciagnac ten program i dac znac oco chodzi dokladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 komputer jest kilka godzin po odebraniu ze sklepu wiec nie byl krecony chyba jednak ciupkę był powinno być 333x8 = 2666 Mhz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dezzerter_ss20 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Najlepiej zainstaluj jakiegoś 3d-marka, zapętl go, zobacz po jakim czasie się zwiesi, idź do sklepu i pokaż im to. otoz po wlaczeniu testu zawiesza mi sie kolo 1 min 9 sec zawsze w tym samym miejscu ... sklep mam 14 km wiec musze miec naprawde pewnosc iz musze go zawiesc do serwisu !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 otoz po wlaczeniu testu zawiesza mi sie kolo 1 min 9 sec zawsze w tym samym miejscu ... sklep mam 14 km wiec musze miec naprawde pewnosc iz musze go zawiesc do serwisu !! Którym markiem testowałeś? U mnie też grafa się wiesza w grach, ale 3dmarki jak narazie poprzechodziła bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Wg. mnie powinieneś przywrócić ustawienia domyślne biosu a później sprawdzać, mógł ktoś tam namieszać, z tego co widze masz FSB ustawione na 340 (standardowo 333) no chyba że ten Abit tak zawyża ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...