Skocz do zawartości
Gość wojtassss

Fs Pi 2530

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wojtassss

Od 3 dni mam ten komputer i jest to mój pierwszy laptop.

Nigdzie niestety nie znalazłem instrukcji ktora wszystko by mi wyjasnila, stad mam kilka pytan.

W specyfikacji technicznej znalazłem np. wzmiankę ze karta graficzna wyposarzona jest w 128 MB dedykowanej pamieci i

ze pozna ja poszerzyc do przeszło 900MB.

Domyslam się, choc wcale nie musi to byc prawdą, że dodatkową pamiec mozna jej przydzielic z pamieci ram.

Jednak w bios nic nie znalazlem, wogole bios jest nieprzyzwojicie malo rozbudowany.

Łudzę się że istnieje tajemna kombinacja klawiszy, która odsłoni ukryte funkcje.

Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.

Teraz kwestia samego systemu - konkretnie chodzi mi o opcję recovery od fs.

Gdzie na dysku znajdują się pliki z których instalowany jest system?

Gdzieś na partycji c? czy może na jakiejś ukrytej partycji.

pytam ponieważ nie wiem czy bezpiecznie jest majstrowa przy partycji c.

Ostatnie pytanie dotyczy pustego slotu, pod pokrywą.

w identyczny slot wpięta jest karta wifi. Co mogę tam włożyc? i gdzie mam to kupic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system recovery jest na osobnej, ukrytej partycji, jesli chodzi o karte to zapewne ma mozliwosc dynamicznego pobierania wiekszej ilosci pamieci wlasnie z pamieci ram ale co to da jak i tak karta raczej nie specjalna. we wejscie to mozesz wlozyc hm, wlasciwie nie wiem co jeszcze jest na zlacze mini-pci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi