Skocz do zawartości
jools

8rda+ i GF4 TI4200 - PROBLEM

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos moze ma taka konfiguracje :

8rda+ msi gf4 ti4200 (model 8870)

u mnie gryzie sie jedno z drugi, windows po wlozeniu karty jej nie znajduje,

detonatoryi sie nie daja zainstalowac, a jak dadza to i tak system sie wywala

po instalacji sterow do nforce'a system widzi plytki z danymi jako audiocd :( !!!

plyta i grafika sprawdzone przez serwis i wszystko jest z nimi ok.

POMOCY!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktos moze ma taka konfiguracje :

8rda+ msi gf4 ti4200 (model 8870)

u mnie gryzie sie jedno z drugi, windows po wlozeniu karty jej nie znajduje,

detonatoryi sie nie daja zainstalowac, a jak dadza to i tak system sie wywala

po instalacji sterow do nforce'a system widzi plytki z danymi jako audiocd :( !!!

plyta i grafika sprawdzone przez serwis i wszystko jest z nimi ok.

POMOCY!!!

Ja mam MSI GF4200-TDx8 (8874) 128MB i AGPx8

U mnie właściwie nie ma żadnych problemów, z małymi wyjątkami. Czasem jak gram dłuższy czas w dobrze obciążającą grę (raz mi się zdarzyło w czasie oglądania DIVXa) to mi się wiesza. Nic się nie dzieje przez 30sek a potem pojawia się bluescreen.

Jak się z powrotem system załaduje to pojawia się info o błędzie sterowników od "MSI GF4 4200" itd.

Tak samo jeszcze nie udało mi się przebrnąć pierwszego filmu w 3DMarku2003 na pełnej mocy grafiki. Zawsze gdy ją choć trochę podkręcę to wyala wyżej opisany błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam ten klopot !!!

mam leadtek geforce 4 ti4200 agp 8x

No i jak wlacze 3dmarka czy cokolwiek innego to obraz staje w miejscu dodam ze zasilacz jest feela (ten z cpc) i na geforce4mx 440 (i to niezle podkreconym (jest teraz na aukcji moja ksywaka OLIWA jakby ktos chcial zobaczyc oryginalne bezglosne chlodzenie :)

Acha karte sprawdzalem na drugim kompie i tam dzialala dobrze (tylko dwa testy 3dmarkiem - jutro zrobie wiecej)

Prosze o pomoc !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh, i jak tu kupować tego Epoxa - DUZO problemów.

Chyba jednak Abit NF-7 jest lepszy :)

Tu nikt nie pytał o to czy kupic czy nie :?: Tylko o poradę. Chcesz dyskusji o tym co lepsze to złóż sobie topic :) .

Wracajac do tematu, mój GF problemów nie robi zadnch (mam win XP), zdarzyła mi sie zwiecha raz czy dwa ale to z powodu proca (nie wyrobił z powodu niskich napięć). Spróbuj wyłączyć AGPx8 w biosie może to coś da - u mnie AGPx8 jest włączone. Może się karta grzeje za mocno :?: . Na płycie był też winfast Ti4200 kolegi i się nie buntował. Moze problem siedzi w samej windzie :?: Instalowałeś system od nowa na tym kopie czy jest po przesiadce z innego :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z kolega Skolim, ja mam Epoxa od 2 tyg. konf. jak w podpisie i tez nie mam z nia jak dotad zadnych porblemow...

Tez zanim ja kupilem myslalem ze bedzie cos nie tak... Ale plytka jest SWIETNA !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...