prusak_87 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Witam, mam laptop wymieniony w tytule, dokładnie model V6065EA, mam taki problem, wczoraj w nocy normalnie wyłączyłem laptopa, żadnych dotychczas problemów. Dzisiaj chce go uruchomić, po naciśnięciu powera reaguje w następujący sposób: - zaświecają się wszystkie diody - odzywa się napęd DVD - na dosłownie moment uruchamia się wentylator z chłodzenia Po tym wszystkim nic się nie dzieje, w ogóle nie uruchamia się BIOS, nie startuje system, nie słychać dysku twardego, cisza... Bateria jest naładowana, z zasilacza to samo (z wpiętą i wypiętą baterią), wyjmowałem RAM i HDD, nic nie dało. Przypuszczam, że może to być coś z CMOSem, czy w laptopie wygląda to tak samo jak w PC? Proszę o jakieś rady, sugestie. Laptop jest już po gwarancji, ma ponad 1,5 roku. Pozdrawiam! EDIT! Sprawdziłem CMOS, bateria miała 1,66V czyli zdecydowanie rozładowana, dałem nową baterie CR2032 problem dalej ten sam:( Niech ktoś mi coś jeszcze doradzi, ten komputer jest mi bardzo potrzebny! Jeśli go nie uruchomię będę zmuszony kupić nowego lapa:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Na compaq to często się zdarza a od przejęcia przez HP Compaq stało się bardzo budżetowe coś jak ACER. Do rzeczy. Wyjmij kartę Wi-FI (jesli jest w slocie mini-pci) Możesz wyciągnąć procka i włożyć go ponownie. Jesli nie padła płyta to laptop powinien chodzić, jesli nie to oddaj go do serwisu. Naprawa nie powinna być droga w tych laptopach są drobne usterki płyty głownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak_87 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) Laptop powędrował do serwisu... Rozłożyłem go kompletnie, przy podłączonej płycie głównej, matrycy, ramie identyczne objawy, czyli coś na płycie, procek, grafa albo sama płyta, niestety tego już nie umiałem zdiagnozować. Czekam na telefon z serwisu z wyceną naprawy, mam nadzieję, że to jakaś drobna usterka właśnie.. Edytowane 15 Lutego 2008 przez prusak_87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...