Kowaluu Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam posiadam Toshibę Satellite 6100 i mam z nią następujący problem: Wydaje mi się że może to być problem z układem chłodzenia ponieważ jak komputer jest zimny to działa elegancko, ale jak pochodzi z 20 minut to się zawiesza :(. Zaznaczam że jak układ chłodzenia się załączy to problem znika, ale ten układ chłodzenia działa chyba jak ma kaprys :(. Powiedzcie mi gdzie może leżeć przyczyna, i czy będę w stanie ją sam usunąć, (bo jeśli będzie chodziło o software to dam rade) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 jeżeli masz trochę pojęcia o budowie laptopa, to spróbuj się dostać do układu chłodzenia i go przeczyścić np. sprężonym powietrzem. Inaczej pozostaje ci wizyta w serwisie, lub używanie laptopa przy lodówce;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowaluu Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam ponownie! Otóż ostatnio wpadlem na genialny pomysł aby odpalić chlodzenie z oddzielnego zasilania. Wentylatorek dziala jak głupi, temperatura procka mieści sie w granicach 29 -36 stopni, ale jednak komputer dalej się zawiesza :( Czy to może być coś z wewnętrznym układem zasilania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...