Rengor Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) Witam, jak wiadomo po nazwie tematu posiadam Karte muzyczna SB Live, oraz zestaw śmiesznych głośniczków 5.1 niby ;p. Dokładny model mojej karty to sb0100, a głośniki to Inspire 5.1 5300. Niedawno zacząłem przygodę z KX'ami i ASIO i jestem zdziwiony co nawet te Pierdziawki (5300) potrafia na foobarku, ale nie o tym mowa przejdźmy do sedna. Otóż w domu posiadam również amplituner (czy jak to się tam fachowo nazywa) Unitra AT9100 oraz 2x Tec 9213LB (nie mam pojęcia co to za głośniki), natomiast w drugim pokoju stoi nie używana "Wieża" Philips AS 665C (nie znam jej parametrów bo dostałam ją daaaaawno temu w prezęcie). Czy jakiś specjalista w dziedzinie dźwięku może mi doradzić na którym z tych 3 zestawów słuchać muzyki, albo ewentualnie może jakiś mix ^^ typu AT9100 + głośniki od wieży albo na odwrót (nie wiem jak tam z Ω tych 1 głośników natomiast te w Philipsie maja 3Ohm). Pozdrawiam i liczę na pomoc Edytowane 14 Lutego 2008 przez Rengor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 A dlaczego nie posłuchasz tych zestawów i nie wybierzesz odpowiedniego dla siebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rengor Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Hm... nie wiem sam wiesz wole poradzić się specjalistów, do tego a at9100 nie działa 1 kanał i nie wiem czy opłaca mi się to naprawiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 To ty będziesz słuchał na tym muzyki i to tobie ma to sprawiać frajdę. Najprościej by było na spokojnie usiąść i po prostu posłuchać :wink: PS: > Rengor - fajnie napisałeś: "posiadam Kare muzyczna SB Live" Oczywiście głupi żart :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -X- Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Jesli chcesz mieć wyższą jakość audio to w pierwszej kolejności wymień tą przestarzałą denną dzwiękówkę a potem wzmacniacz. W sumie jest to jedna z lepszych polskich konstrukcji lecz z przed wielu lat co oznacza, że jest już dość słaby. Głośników nie znam, więc się nie wypowiem. Wieża..... Edytowane 14 Lutego 2008 przez -X- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rengor Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Hm... co do karty muzycznej to już postanowione ;) będzie to jakaś pcm'ka ;p (THX kamien za pomoc) A co do unitry to dziś odkryłem że ma zepsuty lewy kanał ;/ A ile kosztuje jako taki wzmacniacz stereo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...