Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak wiadomo po nazwie tematu posiadam Karte muzyczna SB Live, oraz zestaw śmiesznych głośniczków 5.1 niby ;p. Dokładny model mojej karty to sb0100, a głośniki to Inspire 5.1 5300. Niedawno zacząłem przygodę z KX'ami i ASIO i jestem zdziwiony co nawet te Pierdziawki (5300) potrafia na foobarku, ale nie o tym mowa przejdźmy do sedna. Otóż w domu posiadam również amplituner (czy jak to się tam fachowo nazywa) Unitra AT9100 oraz 2x Tec 9213LB (nie mam pojęcia co to za głośniki), natomiast w drugim pokoju stoi nie używana "Wieża" Philips AS 665C (nie znam jej parametrów bo dostałam ją daaaaawno temu w prezęcie). Czy jakiś specjalista w dziedzinie dźwięku może mi doradzić na którym z tych 3 zestawów słuchać muzyki, albo ewentualnie może jakiś mix ^^ typu AT9100 + głośniki od wieży albo na odwrót (nie wiem jak tam z Ω tych 1 głośników natomiast te w Philipsie maja 3Ohm). Pozdrawiam i liczę na pomoc

Edytowane przez Rengor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ty będziesz słuchał na tym muzyki i to tobie ma to sprawiać frajdę. Najprościej by było na spokojnie usiąść i po prostu posłuchać :wink:

PS: > Rengor - fajnie napisałeś: "posiadam Kare muzyczna SB Live"

Oczywiście głupi żart :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chcesz mieć wyższą jakość audio to w pierwszej kolejności wymień tą przestarzałą denną dzwiękówkę a potem wzmacniacz. W sumie jest to jedna z lepszych polskich konstrukcji lecz z przed wielu lat co oznacza, że jest już dość słaby. Głośników nie znam, więc się nie wypowiem.

Wieża.....

Edytowane przez -X-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi