bociczek Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Siemka. Mam w domu laptopa z wbudowaną kartą Wi-Fi... W stacjonarnym kompie mam podpiętą radiówkę. I chcę zrobić taki myk, żeby radiówka bez działania PCta chodziła w Laptopie. Słyszałem kiedyś, że niektóre routery posiadają funkcję Repeater, czy inaczej APC. Umożliwia to podobno rozdzielanie internetu radiowego bez działania komputera... Czy to prawda? Jeżeli tak, to ile takie urządzonko by mnie kosztowało? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 APC a repeater to troszke różne f-kcje. Zalezy od Twojego operatora, gdyby dal Ci jeszcze jedno pasmo i IP na laptopa to wtedy moglbys sobie taki myk zrobic, w innym wypadku potrzebujesz jakis router z mozliwoscia routowania portu Wireless + jakis prosty AP do siania po domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 http://allegro.pl/item313875097__super_cen...414_od_ss_.html To się nada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Do siania po domu - jak najbardziej Do repeatera - niekoniecznie, ma tylko jedną antene, chyba ze jestes tak blisko nadajnika ze moglbys korzystac z tej, ewentualnie kupic na allegro jakiegos wiekszego patyka Do klienta-routera - hm. Znalazlem jakas instrukcje jak to routowac, ale szczerze mowiac nie widzi mnie sie to ( http://www.planet.pl/laboratorium_planet/w...nowe_mozliwosci ) Lepiej kupic jakis inny z mozliwoscia routowania WLANu(przyklejony temat - dzielenie radiowki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 właśnie tam patrzyłem i jest tylko jakiś blackbox, ale sam nie wiem co o tym myśleć... Kuzyn polecił mi to, bo jak twierdzi podzielił tym radiówkę w domu swojej dziewczyny i wszystko śmiga... Jakoś mu wierzę, bo studiuje informatykę ze śr ~4.5 na 3 roku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...