Skocz do zawartości
silver_pl

Router Do Domu

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam, w następnym tygodniu zakładają mi antene na domie i będę miał radiówke. Do środka dostarczają mi internet kabelkiem. Teraz pytanie:

Mam 2 kompy dla których już dawno mam poprowadzone kable, laptopa i psp. Chce rozdzielić tego neta na te urządzonka. Tylko czym :D. Do kompów internet poszedłby po kabelku, a do reszty chce bezprzewodowo po całym domku ;D

Słyszałem że linksys robi dobre routery i można wgrywać do niego podrasowane oprogramowanie. Tylko czym różnią się poszczególne modele? Czy do mojej konfiguracji dobry będzie Linksys WRT54GS ??

Jeśli nie to który?? Gdzie można kupić routery, w których można potem zmienić soft?? (w komputroniku mają routery z najnowszym softem, czyli nici...)

Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź :D

EDIT: Wygląda na to że najlepszym wyborem w tej chwili jest http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywn...pelny,id,25432/

czyli Linksys Wireless-G Broadband Router - WRT54GL - myślę ze bedzie dobrym wyborem ;D, czy do tych modeli z Komputronika można wgrać soft TOMATO ??

Pozdrawiam

Edytowane przez silver_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja GL to bardzo dobry wybor, a napewno po wgraniu alternatywnego softu i poprawnej konfiguracji.

Ponizej masz rozpiske, wynika z tego ze wszystkie GL na rynku sa podatne na alternatywny soft

http://openlinksys.info/readarticle.php?article_id=8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi