grzechuk Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 wczoraj chodzila u mnie szczesliwie vista i nie bylo zadnych problemow, niestety wspollokator usunal mi kilka plikow systemowych i zresetowal komputer... jako, ze na systemowej nic poza windowsem nie siedzi, postanowliem zainstalowac jeszcze raz (lepsze 30 min reinstalki niz 2h naprawiania) po reinstalce zuzycie proca zaczelo wygladac jak ekg zajaca (skoki od 10 do 90%)... non stop pomyslalem, ze to jakis proces bruzdzi, ale zuzycie rozkladalo sie po rowno po 1-2 % na wiekszosc otwarlem bude i pozbylem sie kurzu (delikatnie i subtelnym wdziekiemm, na 100% nie jest to przyczyna dalszych zdarzen)... sciagnely sie updaty i reset, a tu zonk... brak bootmgr... mysle sobie wtf?! i sprawdzilem w biosie slawna ochrone przed wirusami... wsio gra, ochrona niepelnosprawna... odpalam dvd z vista i daje napraw... naprawilo i po uruchomieniu patrze dalej... zuzycie dosc spore, wieksze niz zazwyczaj... co wiecej zniknal moj drugi dysk twardy... restart... i co? z biosu tez zniknal... zostalem z jednym dyskiem... zmiany kabelkow sata nic nie daly... wymiana zasilania tez... dysk chodzi, ale go nie ma... instaluje kolejny updaty w tej chwili i mam 100% zuzycia proca, w hd tune widzi moj dysk(systemowy) ale nic poza pojemnoscia i partycjami (nie ma smarta? wtf?) bios zmienialem na optymalne i bezpieczne i caly czas to samo... co robic? czy drugi dysk pada? co sie dzieje? dlaczego zuzycie proca jest tak duze...? config w sygnaturze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3rr0r Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) Objawy jak przy sypiacym sie dysku-sprawdz odczyty SMART. edit-nie doczytalem ze nie widac odczytu-wyciagnij dyski i sprawdz na innym kompie. Edytowane 17 Lutego 2008 przez 3rRoR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 dyski zrobilem... w biosie sie sata przestawilo tylko na device 0... teraz sa dwa dyski, w zadnym nie widac smarta, zuzycie proca wysokie jakby proc nie tylko nie byl dwurdzeniony ale i o polowe wolniejszy... temperatury w normie, napiec niestety nie moge zmierzyc a odczyty biosowe sa ok (dziwne zeby nie byly) ponadto gdy zmienilem w biosie ustawienia sata zeby 2 dyski widzialo, po resecie wyskoczyl mi error ze stare ustawienie overclokersie sa zle i zaladowano domyslne ustawienia (nic nie podkrecalem w biosie)... ma ktos jakas rade? proc 40*C a poci sie przy najmnijeszym ruchu mysza (dochodzi do 10%, przy machaniu okienkiem po pulpicie do 30%)... wtf? moze ktos swiatly sie wypowiedziec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 dziwne... dopiero teraz zobaczyłem dwie rzeczy... ocena w viscie dla procesora spadła z 5.0 do 4.2 a w menadżerze zadań jest jeden wykres zużycia procka (wcześniej chyba były dwa, dla każde rdzenia osobno) czyżby wcięło mi jeden rdzeń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...