Skocz do zawartości
MAGIC

OpenGL i Direct3D w Radeonie 9700Pro

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: :?: :?: :idea:

jak ustawić opcje OpenGL`a i Direct`a3D żeby osiągnąć więcej ptk

w 3DMark`u 2001SE mój wynik to (800x600x32 : 10859 / 1024x768x32 : 9578) :cry:

a na testach w necie mają pomiędzy 12000 - 13000 ptk, tylko są testowane na

PC`tach z P4 2,4@2,8 i Athlon 2,4@2,8 na pokładzie a ja mam

Celeron 2.0 / VIA P4PB (VIAHyperion4in1 4.46) / 512MBDDR 333 / HIS Ati Radeon 9700Pro (Catalist 3.2/DirectX9.0).

Czy rocesor ma tu coś do rzeczy i jak dobrze ustawić opcje OpenGL`a i Direct`a3D.

Z GÓRY DZIĘKI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dziw się, że przy Celeronie masz taki niski wynik. Przecież ten procek cholernie dusi twoją grafikę. A co do wyników R9700 Pro na prockach które wymieniłeś to jest to grubo ponad 14500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dziw się, że przy Celeronie masz taki niski wynik. Przecież ten procek cholernie dusi twoją grafikę. A co do wyników R9700 Pro na prockach które wymieniłeś to jest to grubo ponad 14500.

no dobra to już wiem że ten procek obniża wydajność ale jak

poustawiać te opcje w zakładkach OpenGL i Direct3D poprosze jakieś zdjęcie link czy coś takiego . :cry: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co masz za problem :) Sterowniki do radków mają takie fajne suwaki :) Przeciągasz na pozycie Performance i już. Wiele to nie da ale zawsze coś. W OGL nie musisz, bo 3dmark to benchmark D3d.

Zmieniałem ten suwak i za dużej poprawy to nie dało jak dokładniej poustawiać tego openGL i Direct3d HELP :cry: :? :( :cry: :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi