Skocz do zawartości
GLen

Acer Aspire 5710zg - Dziwne Problemy Z Kursorem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie

Acer Aspire 5710ZG

Intel dual core T2080 (1,73 GHz, 533 MHz FSB, 1 MB L2 cache)

2GB ram i Vista Home

Głupia sprawa ale ten laptop zabił mi klina i nie tylko mnie.

Podczas pisania na gg i w wordzie kursor cofa sie, albo sam zaznacza tekst. Oprócz tego na pulpicie zmienia położenie i potrafi coś sam zaznaczać/otwierać - dosłownie żyje własnym życiem!

Ludzie z Vobisu (tam kupiony) rozkładają ręce i chcą wysyłać na serwis , mnie on jest jak na złość niezbędny do pracy i akurat teraz nie mogę sobie pozwolić na jego brak.

Pytanie , czy ktoś się spotkał z tak dziwnymi objawami?

Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek radę i pomoc.

Dodam jeszcze że dzieje się tak nieważne czy jest podłączona do laptopa mysz czy też nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest prawie w każdym lapku, musisz się do tego przyzwyczaić albo wyłączyć touchpad. Podczas pisania czasami dotyka się touchpada niechcący, który cofa kursor, klika itd. Albo po prostu nauczyć się pisać nie dotykając tuchpada. Nie leć z tym do serwisu, bo to na pewno nie jest nic zepsutego. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli pulpit żyje własnym życiem to mi to ewidentnie wygląda na virus'a!!!

jest właśnie jeden taki upierdliwiec dosyć trudny do wykrycia a wywalenia to już całkiem - nie pamietam jego nazwy.

ale oczywiście nie można wykluczyć uszkodzenia packi, ale o tym dowiesz się najszybciej po przywroceniu systemu z recovery a minimalnie reinstalacji sterownika gładzika

Edytowane przez Jeanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi