Skocz do zawartości
Varrol

No i po grafie :(

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zwaliła mi się karta graficzna - po restarcie komp już nie wstał :evil:

Co było przyczyną - otóż na 99% kabel do monitora ?!?

Niby obraz był dobry, ale nie działały mi okulary 3D, bo były jakieś dziwne zakłócenia - a jak sprawdziłem w drugim kompie, to zakłóceń nie było - pomyślałem, że to wina karty.

Ale po śmikerci karty przełożyłem grafę z drugiego kompa i !?! zakłócenia na okularach są dalej! No to zmieniłem monitor (kabel w drugim monitorze jest na stałe) i !!! zakłócenia znikły.

Wniosek - kabel załatwił mi grafę (pewnie przez to, że ostatnio próbowałem uruchomić te okulary 3D). Tego bym się nigdy nie spodziewał. A kabel wymieniłem jakieś 3 mies temu.

Pozostaje założyć stary wiatraczek na grafę i modlić się, że w serwisie mi wymienią - a jeśli, to pewnie na coś innego, bo GeForce'ów 2 Ultra już nie ma w sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, pech jak nic. Ja mam jeszcze gdziesz asusa 6600 deluxe , tez z okularkami i narazie mi dziala, co lepsze chodzi na 180/210 wiec calkiem niezle :) mam nadzieje ze tak szybko sie nie zjara...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, pech jak nic. Ja mam jeszcze gdziesz asusa 6600 deluxe , tez z okularkami i narazie mi dziala, co lepsze chodzi na 180/210 wiec calkiem niezle :) mam nadzieje ze tak szybko sie nie zjara...

Mnie okulary nie działały z winy kabla, więc jeśli tobie działają to nie masz co się przejmować.

A grafę może mi za niewielką dopłatą zamienią na Radka 8500 - więc jak dobrze pójdzie, to i tak wyjdę na swoje. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje matury. 

Nie ma tego zlego coby na dobre, moze wymienia na gf3 i to bez doplaty bo pewnie za tego gf2 dawales kiedys wiecej niz dzisiaj stoi gf3 :)

Zgadza się, ponad 1000zeta dałem - najgorsze to, że będę musiał dość długo czekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...